Brussels south Charleroi airport

12% vooruit in februari 2020: 575.694 passagiers reisden via Brussels South Charleroi Airport

 

Brussels South Charleroi Airport registreerde een nieuwe stijging van het passagiersverkeer in februari 2020. Dit jaar reisden 575.694 passagiers via BSCA en dat is goed voor een groei met 12% ten opzichte van de resultaten die genoteerd werden voor februari 2019. Ook het aantal commerciële bewegingen kende een vooruitgang van 6%, voor zowel de vertrekkende als de aankomende vluchten. De bezettingsgraad noteerde echter een daling met één punt en bedroeg 88% tijdens de tweede maand van 2020.

In vergelijking met dezelfde periode in 2019 zijn de geregistreerde resultaten voor Brussels South Charleroi Airport gestegen. In januari vertrokken er 290.591 reizigers vanuit de luchthaven Brussel-Charleroi, ofwel een stijging van 12%. Met 285.103 aankomende reizigers is het schema voor de inkomende vluchten identiek.

Ondanks de crisis die Italië momenteel doormaakt, staat dit land toch nog op de eerste plaats van de favoriete bestemmingen van/naar Brussels South Charleroi Airport. Daarna volgden Spanje, Frankrijk, Marokko en ten slotte Roemenië.

Philippe VERDONCK, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport, verklaart: « We sluiten februari 2020 af op een positieve noot. Een groei van 12% is opmerkelijk en we kunnen onze reizigers alleen maar bedanken voor hun vertrouwen. Momenteel gaat Europa door een crisis die een aanzienlijke impact zal hebben op onze sector. Naar aanleiding van de beslissing van de Italiaanse regering zal Ryanair al zijn vluchten van en naar Italië schrappen vanaf vrijdag 13 maart 2020, en dit voor een duur van 26 dagen, dus tot 08 april 2020. Deze beslissing zal gevolgen hebben voor onze resultaten van maart. We zullen helaas een vermindering van ons passagiersverkeer vaststellen. We blijven de situatie in België en in Europa echter op de voet volgen en we schikken ons naar de aanbevelingen van de bevoegde overheden om zo de naleving van de verschillende richtlijnen inzake gezondheid en veiligheid te kunnen garanderen. »