Na Gent, nu ook in Antwerpen en Knokke:
Vers, verser, verst. Dat zijn de drie hoofdregels van Bunch. De traiteur en cateraar breidde de afgelopen jaren haar aanbod uit met aperoboxen, levering van verse maaltijden, buffetten op maat en een eigen traiteurzaak. Die laatste kwam er eerst in Gent, nu openen ze hun eigen vaste winkel in Antwerpen in de schaduw van het KMSKA en verhuist de jaarlijkse pop-up op een nieuwe locatie in Knokke. Hun missie bleef echter al die tijd ongewijzigd: van elk gerecht een smaakbommetje maken.
Dat een lunch zoveel lekkerder en boeiender kan zijn dan een klassieke en vervelende broodjeslunch. Met dat idee richtte Margaux Erard in 2016 Bunch op. Tijdens haar studies in Syrië viel ze als een blok voor de rijke en gevarieerde keuken van het Midden-Oosten. De kneepjes van het vak leerde ze bij restaurants in Israël en Brussel. Met heel wat kennis en passie wordt alles dagelijks vers bereid. Van zacht tot (heel erg) pittig, van puur vegan over vegetarisch tot een stukje kip of vlees. Niets gaat er buiten wat niet zelf versneden, gekookt, gegrild, gebakken of gestoomd werd. Zelfs de spice mixes zoals Za’atar, Sumac, Baharat, …worden zelf gemaakt.
Hello Antwerpen en Knokke
Gestart vanuit de keuken van haar ouders, heeft Margaux inmiddels keukens en een winkel in Gent en openden ze nu dus ook een zaak op het Antwerpse Zuid. Afhaalpunten vind je in Oostende, Kortrijk en tot het einde van de zomervakantie in Knokke. Ondertussen kan je bij Bunch terecht voor alle gelegenheden: of je nu zelf even geen zin hebt om te koken, een etentje met vrienden plant of een familiefeest: bij Bunch kunnen gerechten, menu’s en buffetten op maat gemaakt worden en volgens ieders budget.
“Van de garage van mijn ouders naar een KMO met heel wat gedreven medewerkers. It’s been quite a ride. Ongeacht de locatie en onze groei, we blijven trouw aan ons basisconcept: een kraakverse Midden-Oostere geïnspireerde keuken. Alles gemaakt door een superdivers team met één passie: die van lekker eten.” — Margaux Erard, oprichtster Bunch
A happy bunch
Dit alles doet Margaux niet alleen. Een divers en multicultureel team van Palestijnse vluchtelingen, gepensioneerden, jongeren met een moeilijke thuissituatie, studenten, mannen en vrouwen met hun heel eigen cultuur en achtergrond, maar met één gemeenschappelijke passie: de liefde voor vers en lekker eten, geïnspireerd door het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. “Ons team bestaat uit zeer gedreven mensen met allemaal hun eigen achtergrond en cultuur. Zonder hun persoonlijke inbreng en creativiteit zou Bunch niet zijn tot wat het vandaag is uitgegroeid”, aldus Margaux. Het samenbrengen van mensen, in de keuken en rond de tafel is dan ook vervlochten in het DNA van Bunch.
“Het Bunch-team is familie voor mij. Hier kan ik werken en anderen laten kennismaken met de smaken en aroma’s uit mijn jeugd” — Motasem, Chef-kok uit Palestina
Waar kan je bunch vinden?
ANTWERPEN : Schildersstraat 25, 2000 Antwerpen – Open van woensdag tot en met zondag.
POP-UP KNOKKE : Ebbestraat 8, 8300 Knokke – Open vanaf maandag 7 april; Na de paasvakantie open van vrijdag t.e.m zondag; Zomervakantie elke dag. Buiten de vakantie open van maandag tot en met vrijdag.
GENT : Beukenlaan 86B, 9051 Sint-Denijs-Westrem. Elke dag open.
AFHAALPUNT BIJ DIERENDONCK KORTRIJK : Doorniksesteenweg 99, 9500 Kortrijk – Afhalen van vrijdag tot en met zondag.
PRIMEURS ACHIEL OOSTENDE : Nieuwstraat 19, 8400 Oostende – Afhalen van vrijdag tot en met zondag.
Illustraties valerie de backr, cheyenne de keyser, hannes vandenbroucke