Crème van aardpeer met Parmaham en geroosterde kool

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g aardpeer (geschild), 200g aardappelen, 1 kleine ui, 50g verse room, groentebouillon, peterselie, zout, peper, olijfolie, 100g Parmaham, 6 tot 8 bladeren boerenkool, croutons.

Voorbereiding:

Schil de ui en hak fijn. Laat de ui vervolgens bakken in een pan met olijfolie en 3 sneden Parmaham, julienne gesneden. Voeg de aardpeer en de aardappel in stukken gesneden toe en dek af met 1.5 l groentebouillon. Breng aan de kook en laat koken gedurende 30 à 40 minuten.

Mix alles samen en breng op smaak met peper en zout. Voeg er vervolgens de verse room aan toe en breng opnieuw aan de kook.

Leg de bladeren boerenkool op een bakplaat en voeg er zout en peper aan toe. Bak in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 8 à 10 minuten.

Giet de soep in een kom en werk af met de gebakken bladeren boerenkool, een sneetje Parmaham, broodcroutons en peterselie.

Smakelijk!