De nieuwe Pastry Lions

Na een intensieve nationale selectie is het nieuwe Belgische patisserieteam, de Pastry Lions, samengesteld. Dit team zal België vertegenwoordigen op de Europese selectie van de Coupe du Monde de la Pâtisserie in Parijs in januari 2026, met als ultieme doel de wereldfinale in Lyon in 2027.

De selectie kwam tot stand onder het toeziend oog van een vakjury bestaande uit 12 voormalige medaillewinnaars, die elk hun sporen verdienden op internationale podia. In volledige overeenstemming werden de drie Pastry Lions gekozen: Nelson Lechien, Othmane Jaber en Yoshiyuki Numasawa.

De komende maanden zullen de Pastry Lions zich intensief voorbereiden onder leiding van hun coach Marc Ducobu, gerenommeerd patissier en tweevoudig medaillewinnaar op de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Met zijn ervaring en met de steun van het comité en een netwerk van partners, gaat het team voluit richting de Europese kwalificatieronde.

Met deze nieuwe lichting talent staat België klaar om zich te meten met de wereldtop op de Coupe du Monde de la Pâtisserie, het meest prestigieuze podium voor de patisserie wereldwijd. Illustratie odols.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *