Een sterk trio om de herfst en winter te trotseren! Deze beroemde Franse kaas werkt opnieuw samen met onze geadopteerde landgenoot, de getalenteerde chef en culinair designer Whoogy’s, dit keer voor een nieuw fonduerecept.
Helemaal top is dat deze exclusieve creatie op de kaart staat van pop-up restaurant Kbane in Terhulpen, waar het in dit gezellige kader van een blokhut de hele winter geserveerd wordt. Hoewel Comté het hele jaar door lekker is, past hij niettemin erg goed bij hartverwarmende, winterse en feestelijke gerechten: gezellige fondues, rijkgevulde soepen, heerlijke gratins… tal van gelegenheden om de rijke smaak van deze unieke kaas te (her)ontdekken.
En voor wie thuis nog wil nagenieten, is er de nieuwe Belgische website www.comte.be die in augustus in een nieuw jasje werd gestoken en vandaag reeds een schat aan culinaire ideeën voorstelt. Een culinaire partner die voor tal van inspiratie zorgt. En populair, want de maandelijkse wedstrijd trekt elke maand reeds meer dan 1000 deelnemers aan!
Whoogy’s nieuwe versie van fondue met Comté : herwerkte classic voor de winter van 2025. Hij is een ster op sociale media en populaire chef van talloze foodies. Met zijn ongecompliceerde recepten, zijn warme toon en steeds gedurfde ideeën leerde Whoogy’s een volledige generatie opnieuw genieten van lekker eten zonder veel poespas. Het Comité Interprofessionnel de Gestion du Comté AOP, dat reeds lange tijd onder de indruk is van zijn vrolijke en toegankelijke visie op de keuken, volgt zijn carrière al enkele jaren. Het was dan ook niet meer dan logisch dat deze organisatie hem een uitdaging op maat aanbood: fondue in een nieuw jasje.
Het doel?
Een moderne versie van deze grote winter klassieker voorstellen, boordevol karakter, creativiteit en ideaal om te delen. Kortom, fondue die helemaal past in de 21e eeuw. Het resultaat? Fondue
met Comté by Whoogy’s. Met zijn romige textuur, intens aromatische smaak en verrassende combinaties worden de rijkdom en veelzijdigheid van deze uitzonderlijke kaas in de spotlights gezet. Want met zijn vele rijpingsstadia, aromatisch palet dat van fruitig tot geroosterd gaat, en zijn vermogen om perfect te smelten, is Comté gewoonweg dé kaas voor een geslaagde fondue.
Een recept dat je thuis kunt maken door de gedetailleerde beschrijving te volgen op de website www.comte.be. Maar ook een ervaring die je de hele winter kunt beleven in het pop-up restaurant Kbane in Terhulpen: een unieke plek, tussen een stedelijke chalet en designer blokhut, waar je als gast winterse gerechten proeft in een gezellige privésfeer met veel hout. Als voorproefje van een verblijf in het Jura-gebergte.
Een website constant in ontwikkeling, boordevol lekkere ideeën
De nieuwe Belgische website www.comte.be die afgelopen zomer gelanceerd werd, is reeds een referentie voor de liefhebbers van kaas en lekker eten. Deze website is ontworpen als een digitaal platform dat constant in ontwikkeling is, zich aanpast aan de seizoenen en onophoudelijk nieuwe recepten, culinaire ontdekkingen en originele combinaties voorstelt. Je leest bijvoorbeeld hoe je Comté met abdijbieren kunt combineren, met koffie of zelfs sake. Een bewijs dat deze kaas ontzettend veelzijdig is en gedurfde combinaties aankan.
Bij elk bezoek ontdek je als internetgebruiker nieuwe inhoud, culinaire inspiratie, reportages over Belgische events met Comté of exclusieve samenwerkingen met lokale chefs. Deze website is een culinaire partner voor rasechte foodies en reeds vandaag een ontmoetingsplek voor iedereen die van authenticiteit, creativiteit en kookplezier houdt.
En het succes is groot: sedert september trekt de maandelijkse wedstrijd elke maand meer dan 1000 deelnemers aan. Vijf gelukkige winnaars gaan telkens naar huis met 1 kg Comté, die ze afhalen in hun lokale kaaswinkel. Een leuke manier om lekker eten en nieuwe ontdekkingen te combineren!
Comté, favoriete kaas voor winters plezier
Comté BOB is dé ster op kaasplanken, in warme bereidingen en een fantastische kaas voor het winterseizoen. Met zijn smeuïge textuur, aromatisch palet en culinaire veelzijdigheid geeft hij de meest hartverwarmende gerechten een extra dimensie. Hij kan de topvedette zijn in een heerlijke fondue, goudbruin gekorste gratin of knapperige en smeuïge kaaskroket. Comfortfood op z’n best. Maar hij kan ook een briljante bijrol spelen in klassiekers uit de Belgische keuken: witloof in de oven, rijkgevulde maaltijdsoepen, hartige taarten of stoofschotels.
En omdat hij past bij een breed scala aan wijnen – van witte wijn uit de Jura tot fruitige rode wijn – is Comté ook eregast op elke boeiende kaas- en wijnavond. Of hij nu jong en fruitig smaakt of gerijpt en intens, hij past bij elk recept, elke gelegenheid en is geschikt voor iedereen. Een kaas met karakter, ideaal om te delen en samen van te genieten, perfect voor de gezellige en sfeervolle wintermaanden die eraan komen.
www.comte.be, culinaire partner voor rasechte foodies!
Comté, geproduceerd in het hart van het Juragebergte, is de belangrijkste BOB-kaas van Frankrijk. Hij wordt gemaakt van melk van Franse Montbéliarde- en Simmental-koeien, die volgens strikte voorschriften worden gevoerd. Deze regio, met zijn weiden die rijk zijn aan biodiversiteit, draagt bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van de melk die wordt gebruikt voor Comté BOB.
Comté BOB wordt geproduceerd in 140 dorpskazernes, “fruitières” genaamd, en vervolgens gerijpt in 13 rijpingshuizen. Voor elke comté-kaas is ongeveer 400 liter melk nodig en de kaas rijpt minimaal 4 maanden in een rijpingskelder, maar kan ook 18 maanden of langer rijpen.
Comté heeft sinds 1958 de gecontroleerde oorsprongsbenaming (GOB) en sinds 1996 de beschermde oorsprongsbenaming (BOB), die niet alleen de authenticiteit en kwaliteit van het product garanderen, maar vooral ook de herkomst uit een duidelijk afgebakend productiegebied en erkende vakkennis.
