6de editie Fourchette – meer dan 10 topchefs – Nederlandstalige én Franstalige – data: 7, 8, 9 juni 2025 – Loods 20 – Gent – tickets te koop vanaf 31 maart 2025
Bigger, better, bolder. Na een jaar sabbatical keert Fourchette terug, boordevol nieuwe energie, voor zijn zesde editie. Dit gerenommeerde food event, dat zich inmiddels heeft bewezen als een hoogtepunt in de Belgische culinaire kalender, blijft de grenzen van fine dining verleggen. Joost Arijs, de bekroonde patissier en chocolatier, en Thomas Schmidt, meester in hospitalty, brengen opnieuw meer dan tien topchefs samen in Loods 20 in Gent, voor een onvergetelijke 360°-ervaring, gevuld met smaak, sfeer en good vibes.
.concept :
Fourchette, dat is fine dining op z’n best en op z’n grootst, maar toch intiem. Het is een jaarlijkse culinaire proeverij waar topchefs uit hun gesloten keuken komen en alles open en bloot geven. Vlak voor je neus. Iedere chef creëert een signature-dish die de essentie van hun restaurant vat. Voor hen een uitdaging, voor de proever een waar genot dat heel het smaakpalet aanspreekt. Samen vormen de gerechten elke dag 2 menu’s. Dat betekent dat je 5 restaurants bezoekt op één middag of avond aan één tafel.
.praktisch
Tickets vanaf 31 maart verkrijgbaar via de website thisisfourchette.be – Prijs/ticket – 135 € – Prijs/ Friends Table – 3000 € ( Exclusieve tafel van 10 personen met gereserveerde plaatsen, drankenpakket, hapjes tijdens ontvangst en kaasbordje).
Bij aankoop van je ticket kies je op welke dag en voor welk van de twee vijfgangenmenu’s je aan tafel schuift. Dankzij het free seating-systeem haal je op eigen tempo de gerechten op aan de open keukens van de meer dan tien topchefs. Wees er snel bij: de plaatsen zijn beperkt en de formule geliefd!
ZATERDAG 7 juni – diner vanaf 18:00 – ZONDAG 8juni – lunch vanaf 11:30 – MAANDAG 9j uni – lunch vanaf 11:30. See, smell & taste the experience.
Fourchette is een culinair festival dat in 2017 werd opgericht door Joost Arijs, Thomas Schmidt, Michaël Vrijmoed, en Sam D’Huyvetter. Het is uitgegroeid tot een toonaangevend evenement dat elk jaar de beste Belgische chefs samenbrengt voor een unieke gastronomische ervaring. Dit jaar voegt Fourchette opnieuw een nieuwe dimensie toe met de Chef’s Table, een exclusieve ervaring voor fijnproevers die alles willen beleven wat Fourchette te bieden heeft.