Dierendonck opent 10de vestiging in koningin der badsteden.

Opening 10e vestiging Atelier Dierendonck – Hendrik en Fons Dierendonck staan enkele weken zelf terug in de slagerij.- Ze zijn nog op zoek naar een vaste slager voor Oostende.

Donderdagavond 26 juni 25 opende Atelier Dierendonck Oostende, de tiende vestiging van topslager Hendrik Dierendonck. In het voormalige pand van de iconische poelier Huis Laleman, blaast Dierendonck het echte slagersambacht nieuw leven in, midden op het bruisende Mijnplein. De eerste weken staan Hendrik en zijn vader Fons Dierendonck zélf achter de toonbank. “We willen de Oostendenaar persoonlijk ontmoeten en tonen waar wij als slager voor staan,” zegt Hendrik.

In het Atelier wordt charcuterie huisbereid en vlees versneden van kop tot staart, met respect voor dier, product en traditie. Een gewaagde zet in tijden van industriële voeding? “Misschien. Maar de honger naar échte ambacht groeit.” Atelier Oostende is niet zomaar een winkel. Het is een statement: slagersvakmanschap heeft toekomst, ook aan zee. En dat verdient zijn plek in een stad die leeft, zomer én winter. “Oostende is de ideale mix van vaste klanten, toeristen en fijnproevers. De perfecte plek om onze filosofie verder uit te dragen”, aldus Hendrik.

JOB ALERT! vaste slager gezocht. Voor de nieuwe vestiging zoekt Dierendonck nog een vaste slager met liefde voor het vak. Solliciteren kan via jobs@dierendonck.be.

Van Huis Laleman naar Atelier Dierendonck

In september 2024 beslisten Christèle Laleman en Jean-Luc om hun gerenommeerde zaak na 104 jaar stop te zetten. Sindsdien stond de winkel leeg, tot Hendrik Dierendonck besloot het iconische pand nieuw leven in te blazen. Met vestigingen in o.m. Sint-Idesbald, Nieuwpoort, Kortrijk, Ukkel, Waterloo, Wevelgem, Veurne en Brussel, evenals een eigen boerderij in Veurne en twee restaurants (Carcasse Sint-Idesbald en Carcasse Knokke-Heist), breidt Dierendonck nu uit naar de koningin der badsteden. Hendrik Dierendonck en zijn team blijven trouw aan hun kernwaarden: terroir, kwaliteit en vakmanschap. “We werken volgens nose-to-tail principes en kiezen resoluut voor duurzaamheid en eerlijke producten. Dat is de basis van ons succes.”

Huis Laleman stond sinds 1920 bekend als dé specialist in wild en gevogelte in Oostende. De authentieke uitstraling van de winkel, met witte tegels en marmeren details, weerspiegelde de hoge standaarden van de familie Laleman. “Je geeft zo’n erfenis niet zomaar door aan eender wie,” zegt Jean-Luc Laleman. “Maar met Hendrik wisten we dat het in goede handen zou zijn.”

“Wij zijn gepassioneerd door het slagersambacht en het bewaren van tradities,” vult Hendrik Dierendonck aan. “Deze overname is een kans om de nalatenschap van Huis Laleman te combineren met onze expertise en een nieuwe generatie kennis te laten maken met uitzonderlijk vakmanschap en pure, authentieke smaken.”

Winkel informatie: Kapucijnenstraat 4, 8400 Oostende – Tel: 059 44 11 11 – Mail: oostende@dierendonck.be

Openingsuren: Maandag 09:00 – 18:30 – Dinsdag& Woensdag Gesloten – Donderdag, Vrijdag, Zaterdag en Zondag 09:00 – 18:30

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *