Een extra vleugje plant-forward magie in de stad. Op 3 oktober verwelkomt Antwerpen een bijzondere nieuwe hotspot waar groenten, smaken en een vleugje magie samenkomen. Na het succes van Epiphany’s Kitchen in Gent opent Epiphany Vanderhaeghen (36) – dochter van modeontwerpster Kaat Tilley – een tweede vestiging in het iconische De Groote Witte Arend, in het hart van de stad.
Een betoverend vervolg in Antwerpen
De nieuwe vestiging opent in het iconische pand De Groote Witte Arend in de Reyndersstraat. De 15de-eeuwse kapel met muurschilderingen en een sfeervolle binnenplaats omgeven met Toscaanse zuilen gaan er naadloos in dialoog met het betoverende universum van Epiphany. Lunchen of dineren bij Epiphany’s Kitchen wordt een totaalbeleving waar alle zintuigen geprikkeld worden. Het is een plek waar de drukte van de stad plaatsmaakt voor verwondering aan tafel.
“Antwerpen stond al jaren op mijn lijstje,” vertelt Epiphany Vanderhaeghen. “De creativiteit, de mix van mensen, de energie en het kosmopolitisch karakter. Toen ik dit pand ontdekte – de locatie, de geschiedenis, de sfeer – wist ik dat alles samenkwam om mijn droom te verwezenlijken. Dit is echt een verborgen parel!”
Plant-forward cuisine
Bij Epiphany’s Kitchen spelen groenten de hoofdrol. Gasten kiezen zelf of ze hun hoofdgerecht willen verrijken met vis, vlees of kaas – alles kan, niets moet. De keuken is verfijnd, volledig glutenvrij en houdt rekening met uiteenlopende dieetwensen, zonder in te boeten op smaak, sfeer of beleving.
“Met Epiphany’s Kitchen wil ik een wereld creëren waarin mensen even kunnen vertragen. Waar goed eten, verfijning en magie samenkomen, niet alleen op je bord, maar ook in de hele ervaring errond.”
Met deze tweede locatie zet Epiphany haar missie voort: gezonde gerechten, zonder compromissen. Geen streng gezondheidsstatement, maar een uitnodiging om bewust te genieten. Comfort food, verfijnd en creatief gebracht. Van een snelle lunch tot het sharing menu met bijpassende biologische wijnen, of simpelweg à la carte: alles draait hier om proeven, beleven en verbinden. Diezelfde beleving op je bord, trekt ze ook door in het interieur. Ze groeide op in een kunstenaarsfamilie, maar volgde haar eigen pad – niet in de mode, maar in de keuken. Daarin vormen haar passie voor creativiteit en kunst de rode draad.
“Dit interieur is mijn kunstwerk en weerspiegelt mijn droomwereld: op maat gemaakte faux fenêtres, lusters met planten en bloemen en een fontein op de binnenplaats. Het is een plek waar mijn passie voor koken en mijn verbeelding samenkomen.”
Epiphany at home
Nieuw in de vestiging in Antwerpen is de mini deli, waar je de keuken van Epiphany mee naar huis kan nemen. Van hun eigen verse glutenvrije pasta’s en artisanale sauzen tot de huisgemaakte kroketjes – stuk voor stuk met liefde bereid voor net dat extra tikkeltje magie in jouw eigen keuken.
Praktische info
Epiphany’s Kitchen Antwerpen opent de deuren op 3 oktober 2025, in de Reyndersstraat 18 (2000 Antwerpen). Op maandag en woensdag is het restaurant geopend van 18:00 tot 22:00 uur. Van donderdag tot en met zondag kan je er terecht voor een heerlijke lunch tussen 12:00 en 14:00 uur of een diner bij kaarslicht tussen 18:00 tot 22:00 uur. Illustraties anaïs lesy.
Epiphany’s Kitchen opende in 2018 in Gent en groeide al snel uit tot een vaste waarde voor liefhebbers van voedzame, plant-forward gerechten. De keuken is 100% glutenvrij, allergeenvriendelijk en volledig huisbereid. Elk gerecht combineert smaak, textuur en beleving tot een totaalervaring.De basis van de menukaart is volledig plantaardig, met de mogelijkheid om te verrijken met vis, vlees of kaas naar ieders voorkeur. Het restaurant won een Belgian Vegan Award voor beste dinerrestaurant en blijft trouw aan zijn missie: gezond, smaakvol en toegankelijk eten voor iedereen. www.epiphanyskitchen.com