FrieslandCampina

pakt uit met gloednieuw plantaardig assortiment:

 

FrieslandCampina introduceert twee smaakvolle plantaardige alternatieven: Campina Haver en Campina Almond. Met deze volledig plantaardige drinks speelt Campina in op de groeiende vraag naar variatie. Je dag goed beginnen? Sowieso met Campina, nu ook plantaardig!

Zuivel én plantaardig aanbod

Bijna driekwart van de Belgische consumenten geniet graag van zowel zuivel- als plantaardige producten*. En dit op dezelfde momenten (voornamelijk bij het ontbijt), op dezelfde manieren (in een smoothie, om mee te koken of gewoon fris uit een glas) en op basis van dezelfde criteria (smaak en gezondheid). Vanaf nu zijn consumenten voor beide opties aan het juiste adres bij Campina.

“De introductie van Campina Haver en Campina Almond is een grote stap voor ons als bedrijf; een kleine voor onze consumenten. Veel consumenten gebruiken vandaag steeds meer zuivel- en plantaardige producten naast elkaar. Zeker tijdens het ontbijtmoment. Die combinatie past ook binnen een gebalanceerd dieet. We luisteren naar onze consumenten en komen Belgische flexitariërs tegemoet met de nieuwe Campina Haver en Campina Almond. We kozen ervoor om onze kennis en expertise qua voeding ook in te zetten op vlak van volledig plantaardige producten. We dragen zuivel in onze kern en in ons hart, maar ook plantaardige alternatieven vormen een mooie aanvulling op het core assortiment. Heel fijn dat Belgische consumenten nu ook kunnen genieten van de plantaardige varianten van Campina”, besluit Daniëlle De Lange, Marketing Director FrieslandCampina België en Frankrijk.

Europese ingrediënten en goede voedingswaarde

Campina stelt met haar kennis en expertise bij de ontwikkeling van haar producten de juiste balans tussen smaak, de beste ingrediënten en een goede voedingswaarde voorop. FrieslandCampina gebruikt dan ook zijn R&D-expertise in zuivel om ook in de plantaardige categorie nutritioneel rijke producten te produceren. Hoe? De nieuwe plantaardige, lang houdbare drinks worden verrijkt met een aantal belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, vitamine B2, B12 en D – die ook in melk zitten. Beide plantaardige drinks zijn vol van smaak en hebben bovendien een hoger of gelijkwaardig proteïnegehalte in vergelijking met soortgelijke producten in hetzelfde segment. De hoofdingrediënten van de plantaardige drinks – haver en amandel – worden geteeld in Europa.

Campina Haver en Campina Almond 1L zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de meeste supermarkten in België, waaronder Carrefour, Colruyt en AD Delhaize. De aanbevolen verkoopprijs van Campina Haver is €2,49 en van Campina Almond €2,79.

Zo begin je de dag met Campina Plantaardig heerlijk goed

CHIAPUDDING MET MATCHA : Bereidingstijd: 5 minuten + 4u stijven, voor 1 persoon

Ingrediënten: 30 g chiazaad – 180 ml Campina Almond – 1 tl matcha poeder – 2 el agavesiroop – 3 el (plantaardige) yoghurt – 30 g bessen (blauwe bessen, frambozen…) – Munt blaadjes

Werkwijze: Doe het chiazaad met Campina Amandel, matcha poeder en agavesiroop in een kom en roer heel goed door elkaar. Dek af en zet in de koelkast voor minstens 4 uur om te laten opstijven. Roer nog eens goed door voor het serveren.         Top de chia pudding af met yoghurt, bessen, munt en eventueel wat extra agave siroop.

SCRAMBLED TOFU : Bereidingstijd: 15 minuten, +/- 4 personen

Ingrediënten: 375 g tofu – 1 el olijfolie –             ½ tl zout – ¼ tl peper – 2 el edelgistvlokken – ¼ tl kurkuma – 1 tl knoflookpoeder – 3 el Campina Haver – 1 el bieslook, fijngehakt

Werkwijze: Giet olijfolie in een pan en verhit deze op middelhoog vuur. Doe de tofu in de pan en verkruimel deze met een vork of aardappelstamper. Bak, al roerend, gedurende 4 tot 5 minuten tot de vloeistof uit de tofu verdampt is. Voeg zout, peper, edelgistvlokken, kurkuma en knoflookpoeder toe. Bak al roerend gedurende ongeveer 5 minuten. Giet de Campina Haver in de pan en roer door elkaar. Voeg de bieslook toe en roer opnieuw. Serveer warm. Serveertip: heerlijk geserveerd op een zuurdesem toast met avocado en ovengeroosterde tomaatjes.

VEGAN FRENCH TOAST : Bereidingstijd: 20 minuten,   +/- 3 personen

Ingrediënten: 230 ml Campina Almond – 1 el maïzena – 1 el ahornsiroop + extra om te serveren –     1 tl vanillepasta – 6 sneetjes zuurdesembrood – 40 g plantaardige boter om te bakken – 300 g aardbeien

Werkwijze: Doe de Campina Almond en de maïzena in een diep bord en meng  zodat er geen klonters meer zijn. Voeg de ahornsiroop en vanillepasta toe en roer. Verhit de plantaardige boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doop de sneetjes zuurdesembrood in het mengsel en leg ze in de hete pan. Laat ongeveer 2 minuten bakken tot de onderkant goudbruin is. Draai om met een spatel en bak nog 2 minuten tot beide kanten goudbruin zijn. Serveer warm met ahornsiroop en aardbeien.

Alle recepten en beelden gemaakt door Marta Majewska voor FrieslandCampina

FrieslandCampina introduceerde eerder dit jaar Cécémel Plantaardig, een volledig plantaardige variant van de enige èchte op basis van een uniek recept op basis van cashewnoten en erwten. Campina volgt nu met de plantaardige drinks Campina Haver en Campina Almond.