Stem de ‘Honey Harissa Burger’ naar de wereldtop
Het is weer zover: de jaarlijkse World Burger Tour van Hard Rock Cafe is van start gegaan. Tot 4 augustus kan je wereldwijd in meer dan 100 Hard Rock Cafes proeven van burgers die je nergens anders vindt, telkens geïnspireerd door chefs met een verhaal. In Brussel staat de Honey Harissa Burger op het menu. “Mijn ode aan smaken zonder grenzen. Het is een mix van warmte, pit, frisheid en karakter, net als Brussel zelf”, zegt chef Raymaah.
De World Burger Tour is een jaarlijkse competitie waarbij elke vestiging haar eigen burger mag creëren. Gasten kunnen proeven én stemmen. Later deze zomer worden de vijf populairste burgers wereldwijd aangeboden in alle deelnemende vestigingen. Uiteindelijk wordt er één winnaar gekozen.
De ‘Honey Harissa’ is het werk van chef Raymaah van Hard Rock Cafe Brussel. Met roots in Zuid-Azië, een jeugd in Afrika en haar huidige thuis in Brussel stelde ze een burger samen die net zo gelaagd is als haar eigen verhaal. De burger combineert een pittig-zoete harissa-honingaioli, rokerige gekaramelliseerde uien en een frisse komkommer-jalapeñoslaw, geserveerd op dubbele smashburgers met witte cheddar. Elke hap is een explosie van zoet, pittig en scherp, als eerbetoon aan grenzeloze smaak.
Naast de Belgische inzending zijn er ook opvallende burgers in andere steden: zo eet je in Rome een Lasagna Burger met ragout en bechamelsaus, en in Atlantic City een Jersey Shore Burger met blauwe bessen-maple aioli en provolone.
Het allereerste Hard Rock Cafe opende op 14 juni 1971 aan Old Park Lane in Londen. De start van deze competitie op Founders’ Day laat zien hoe het merk in 54 jaar gegroeid is tot een wereldwijd icoon in food, entertainment, hospitality en lifestyle – met meer dan 300 Hard Rock Cafes, Rock Shops, hotels, resorts en casino’s wereldwijd.