Het najaar van Carcasse

voor jong en oud(er) van Jong Keukengeweld tot Flanders Finest

 

Het gaat hard voor Timon Michiels, sterrenchef en restaurantmanager van Hendrik Dierendoncks restaurant Carcasse. Nog maar net bekomen van de opening van hun tweede zaak in Knokke en nu tekent hij alweer present op Jong Keukengeweld en Flanders Finest, twee van de belangrijkste happenings in de culinaire wereld in België.

Zo bedienen ze het hele segment bourgondiërs: van de jonge garde foodies tot de meest doorwinterde gastronomen. Dit zonder zichzelf te verloochen en steeds trouw aan zichzelf en het DNA dat Carcasse en Dierendonck kenmerkt: duurzaamheid, kwaliteitsvlees van eigen bodem én een eervolle plaats voor seizoensgroenten.

Carcasse voor jong (Keukengeweld)

In oktober vindt de 14e editie van Jong Keukengeweld plaats, de populairste place to be voor jonge foodies. Vorig jaar schoven er maar liefst 45.000 jongeren hun benen onder tafel bij de beste zaken die Vlaanderen en Brussel te bieden heeft.

Al meer dan een decennium lang is Jong Keukengeweld de maizena tussen aanstormend keukentalent en jonge enthousiaste gastronomen. Na een korte, verkwikkende pauze is het collectief van de beste jonge chefs van Vlaanderen en Brussel klaar om  al die magen te vullen. Vanaf nu onder de vleugels van Horeca Vlaanderen.

Dit jaar pakt Jong Keukengeweld uit met het grootste collectief ooit. Maar liefst 73 chefs uit 70 restaurants staan binnenkort klaar om voor  alle lekkerbekken tussen 18 en 35 jaar. Je leest het goed. 35 is the new 30. Jong Keukengeweld heeft de leeftijd opgetrokken naar 35 jaar. Kortom, liefhebbers hebben  5 extra jaren om te proeven, genieten en ontdekken.

Ook Timon Michiels is van de partij. Hij maakt het extra spannend en serveert de jonge gastronomen een verrassingsmenu. Een menu  op basis van  vlees (mét een verhaal) én smaakvolle groenten op het ritme van de seizoenen en met ingrediënten van lokale leveranciers.

Zo vormt elk gerecht een harmonieus samenspel van smaken, waarbij zowel het vlees als de groenten worden gevierd in hun puurheid en authenticiteit. Deze combinatie van liefde voor ambacht, terroir en passie zorgt voor een resultaat waarvan je smaakpapillen zullen dansen.  Een menu dat bovendien zowel rasechte vleeseters als flexitariërs zal overtuigen..

Bij Carcasse draait alles om verrukkelijk vlees met een betoverend verhaal. Elk stukje vlees van Dierendonck, rechtstreeks van de slagerij op je bord, wordt van kop tot staart met liefde gebruikt. Niets gaat verloren. Ook voor deze exclusieve avond maakt Timon een nose to tail bite die volledig aansluit binnen de filosofie van Carcasse: een hapje op basis van kalfshersenen,  gribiche en lavas.

Restaurant Carcasse – Oosthoekplein 1 – 8300 Knokke – tel 050/897676 – knokke@carcasse.be