Il Viticolo – Oisquerc (Tubeke)

Voor de volledigheid…

Van de stad naar het platteland – Een gastronomische reis – Een creatieve keuken – Een gepassioneerd koppel. Kortom een restaurant met vele facetten. Om te ontdekken en te genieten in een zeer mooie omgeving op enkele kilometers van Tubeke

Een nieuw hoofdstuk, een nieuwe stap

Il VITICOLO, versie 1.0, is of beter gezegd was een restaurant gelegen in het hart van de Europese wijk in Brussel, waar gedurende 11 jaar een jong stel vele klanten met dynamiek en goed humeur verwelkomde, en zonnige gerechten à la minute, eenvoudig en zonder poespas aanbood. .

Toen kwam Covid, het moment voor een diepgaande bevraging en vooral de wens om te evolueren, om de codes te doorbreken. En zo vond er gedurende anderhalf jaar een geslaagde overgang plaats van de stad naar het platteland: een nieuw Il VITICOLO, gevestigd in een mooie boerderij in Oisquercq, omgeven door groen.

Giuseppe en Aurore, een koppel dat de leiding heeft, in perfecte harmonie

Giuseppe Scichilone had nooit gedacht dat hij van koken zijn beroep zou maken… Totdat hij er “in rolde” via allerlei baantjes om wat zakgeld te verdienen. En het was niet alleen een ontdekking, maar ook een openbaring. Als (zeer) begaafd autodidact leerde hij de geheimen van de keuken kennen, totdat hij al snel in zijn eentje aan de slag ging als chef van zijn restaurant. Het begin van een veelzijdig avontuur, dat tot op de dag van vandaag voortduurt, volledig in samenwerking met zijn partner Aurore.

Een wedergeboorte, een dagelijkse uitdaging

Het echtpaar besloot zich opnieuw uit te vinden in een oud huis dat leek op een kleine boerderij. Een evolutie die je ook als een kleine revolutie zou kunnen omschrijven, met veel uitgebreidere gerechten, koken op lage temperatuur en meer ontwikkelde smaken. Neem de tijd om uzelf meer te verwennen, gebruik waar mogelijk lokale producten en volg het ritme van de seizoenen. Prachtige interpretaties, vernieuwde recepten, smaken die soms subtiel, soms uitgesprokener zijn. Een verlangen: niet vervallen in een saaie routine, maar juist voortdurend vooruitgaan, nieuwsgierig blijven en deze mooie energie overbrengen in je kookkunsten.

Een kaart en menu’s die voortdurend veranderen

Het vermijden van routine en monotonie: deze wens van de chef-kok komt tot uiting in een menu en vaste menu’s die zeer regelmatig variëren, afhankelijk van de aankomsten en de producten van het moment, onuitputtelijke bronnen van ideeën voor recepten en gerechten. Het zeer gewaardeerde marktmenu, dat uit 2 of 3 gangen bestaat, wisselt elke week. Het favoriete menu wordt slechts iets minder snel vernieuwd, namelijk om de 3 weken. Een menu dat u in 4, 5 en 6 gangen kunt nuttigen. Uiteraard wordt er elke keer een selectie wijnen aangeboden die passen bij de gerechten van dat moment.

Zoetekauwen zullen merken dat de desserts niet worden opgelegd, maar dat ze een keuze zijn, terwijl liefhebbers de selectie van heerlijke kazen die permanent wordt aangeboden, zullen waarderen.

Smaken van Italië, maar niet alleen

Zoals de naam al doet vermoeden en de afkomst van de chef-kok, koestert IL VITICOLO uiteraard zijn Italiaanse roots, door een keuken te creëren die zonneschijn en levensvreugde ademt. Spaghetti met zwarte truffel, Fettuccine met morieljes en spek, Ravioli met kalfsragout, mascarpone en parmezaanse kaas van 18 maanden oud kunnen niet liegen over hun inspiratiebronnen. Maar Giuseppe Scichilone onthoudt zich er niet van om ook naar andere gastronomische kusten, andere culinaire universums te reizen, bijvoorbeeld via een Ballotine van Mechelse coucou, zwezeriken, morieljes, tapenade van zwarte olijven, of voor de liefhebbers van een uitzonderlijke Wagyu-entrecôte, geserveerd in dunne gegrilde plakjes.

Een rustgevende sfeer

Een vredige omgeving, vol zachtheid en harmonie: dat is, in het kort, hoe we de mooie oude boerderij, geheel gerenoveerd en ingericht, die het restaurant in Oisquercq herbergt, kunnen omschrijven. Zachte tinten, een rustgevende sfeer, het gebruik van natuurlijke materialen: je voelt je er prettig en wilt er blijven. Daarom worden er binnenkort ook enkele gastenkamers beschikbaar gesteld voor klanten die er niet alleen willen eten, maar ook willen overnachten en willen genieten van deze oase van rust. Wij begrijpen ze!

Nog een nieuwigheid voor de zomer: een prachtig en groot terras omgeven door een tuin met uitzicht op een Gazebo, de ideale plek om te ontspannen tijdens de lunch of het diner.

VITICOLO – Giuseppe Scichilone en Aurore Alard

117 rue du Bon Voisin – 1480 Oisquerc (Tubeke) – + 32(0)67 637359 – + 32(0)478 419498 – restaurant@viticolo.com – www.viticolo.com

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *