illycafè

illycaffè en Stichting Ernesto Illy voor de tiende keer sponsor van het World Happiness Report.

 

Vanaf dit jaar wordt geluk ook per leeftijdsgroep geanalyseerd.

Het bedrijf illycaffè en de Ernesto Illy Foundation hebben opnieuw bevestigd dat ze het World Happiness Report steunen, de jaarlijkse publicatie die sinds 2012 het geluksniveau en welzijn van individuen op wereldwijde schaal onderzoekt.

De beslissing van illycaffè en de Ernesto Illy Foundation om het World Happiness Report te steunen, komt voort uit de overtuiging dat koffie synoniem is met geluk: het wakkert creativiteit aan, bevordert sociale banden, draagt bij aan persoonlijk en professioneel succes, verbetert het leven dankzij de voordelen voor de gezondheid en stimuleert de ontwikkeling van koffieproducerende gemeenschappen, waardoor een opwaartse spiraal van economische en sociale groei op gang komt die zich uitstrekt van het kopje koffie tot de regio’s waar de koffie wordt verbouwd.

Volgens de laatste bevindingen van het World Happiness Report behoudt Finland zijn titel van gelukkigste land voor het zevende opeenvolgende jaar, gevolgd door Denemarken en IJsland. De Verenigde Staten zijn echter voor het eerst uit de top 20 gevallen, voornamelijk door een aanzienlijke daling in het welzijn van jonge Amerikanen onder de 30 jaar. Afghanistan blijft onderaan de lijst staan als minst gelukkige natie, terwijl Italië naar de 41e plaats is gezakt, acht plaatsen lager dan vorig jaar.

Analyse gericht op de leeftijdsgroep van 10-24 jaar laat een geleidelijke afname zien in levenstevredenheid vanaf de kindertijd via de adolescentie naar de volwassenheid. Trajecten van subjectief welzijn wijzen op een afname vanaf de leeftijd van 10 jaar tot de late adolescentie en volwassenheid, met variaties waargenomen in verschillende groepen en landen, vooral duidelijk in landen met lagere inkomens.

Andrea Illy, voorzitter van illycaffè en medeoprichter van de Ernesto Illy Foundation, zei hierover: “We leven wereldwijd in een tijd van diepgaande transformaties die, nog verergerd door oorlogen, inflatie en het verval van het liberalisme, bijdragen aan het ontstaan van een wijdverspreid gevoel van onzekerheid en daardoor aan het verlies van het geluksgevoel dat mensen van alle leeftijden in staat stelt om de toekomst met meer vertrouwen tegemoet te zien. De Internationale Dag van het Geluk (vandaag, 20 maart) werd juist ingesteld om ons eraan te herinneren dat we allemaal geroepen zijn om, met de middelen die we tot onze beschikking hebben, het streven naar geluk te bevorderen, om duurzame ontwikkeling, de uitroeiing van armoede en het welzijn van mensen aan te moedigen. Een boodschap die we ook willen uitdragen door onze steun aan het World Happiness Report.” Andrea Illy benadrukte verder: “Ons bedrijfsmodel is gebaseerd op het creëren van economische, sociale en ecologische waarde op alle niveaus van de toeleveringsketen, van plant tot kopje. De projecten die worden uitgevoerd door illycaffè en de Ernesto Illy Foundation genereren welzijn voor koffieproducenten en -consumenten over de hele wereld en ondersteunen de ontwikkeling van de honderdduizenden families die onze kostbare koffiebonen produceren. Zorg voor gezondheid en inclusiviteit zijn fundamentele componenten van welzijn en van onze bedrijfsidentiteit.”

De voortdurende missie van illycaffè en de Ernesto Illy Foundation is het waarborgen van welzijn, met inbegrip van geluk en gezondheid, door middel van duurzame projecten die ten goede komen aan gemeenschappen in zowel koffieproducerende als -consumerende landen. Deze toewijding komt overeen met de doelstellingen van Agenda 2030, gericht op het delen van kennis, onderwijs en sociaaleconomische groei voor alle gemeenschappen, van de jongste leden tot volwassenen.

The World Happiness Report

Het World Happiness Report, het resultaat van een samenwerking tussen Gallup, het Oxford Wellbeing Research Centre, het United Nations Sustainable Development Solutions Network en de WHR Editorial Board, weerspiegelt sinds de eerste publicatie in 2012 een wereldwijde roep om meer aandacht voor geluk en welzijn als criteria voor overheidsbeleid en onderzoekt de staat van geluk in de wereld van vandaag. De scores van de Gallup World Poll vormen de basis voor de jaarlijkse geluksranglijst en zijn afkomstig van landelijk representatieve steekproeven die gedurende drie jaar zijn beoordeeld.

Vanaf dit jaar is het project overgegaan van Columbia University naar het Oxford Wellbeing Research Center, geleid door Jan-Emmanuel De Neve, een interdisciplinaire onderzoeksgroep die zich toelegt op de empirische analyse van welzijn. Voor de eerste keer biedt het rapport aparte ranglijsten per leeftijdsgroep, die aanzienlijke verschillen met de algemene ranglijsten laten zien. Litouwen, bijvoorbeeld, leidt in geluk onder kinderen en jonge volwassenen onder de 30, terwijl Denemarken naar voren komt als de gelukkigste natie voor personen van 60 jaar en ouder. In vergelijkingen tussen generaties rapporteren degenen die voor 1965 geboren zijn vaak hogere geluk niveaus dan degenen die na 1980 geboren zijn.