La Fabbrica – Brussel

, ‘urban’ brasserie midden in Tour & Taxis”

 

Tour & Taxis was ooit een levendig en druk pakhuizencomplex waar de meest uiteenlopende goederen, werden aangevoerd per trein. Na verdeling werden ze van hieruit over gans België verhandeld.

Moderne en snellere transportmiddelen  maar ook het steeds drukker worden verkeer zorgden ervoor dat steeds minder pakjes Tour & Taxis per trein bereikte, waardoor de verdeling volledig stilviel en het complex tot leegstand werd veroordeeld.

Een zorgvuldige en verantwoorde renovatie van dit urban en historisch kader zorgde er gelukkig voor dat Tour & Taxis een nieuw leven kreeg. Vandaag de dag is Tour & Taxis opnieuw een levendige buurt met talloze evenementen o.m. in Hotel de la Poste en Hotel des Douanes, maar ook een eventlocatie met groeiend aantal bezoekers. Ook de horeca heeft Tour & Taxis sedert een aantal jaren herontdekt met diverse activiteiten. Tot de blikvangers in dit segment behoren restaurant Correspondance en de Urban brasserie La Fabbrica.

Midden in het Koninklijk Pakhuis van Tour & Taxis ontvangt La Fabbrica u in een uniek kader in hartje Brussel, ‘s middags voor een lunch, op zondag voor een familiebrunch en ‘s avonds voor al uw evenementen. De zaal leent zich perfect voor zowel zakendiners als groepslunches. La Fabbrica ademt de sfeer van een industriële loft en biedt met zijn 400 m² verscheidene ruimtes die in elkaar overlopen, met onder meer een binnenterras onder het glazen dak van het Koninklijk Pakhuis en een groot buitenterras.

In restaurant La Fabbrica, een Italiaans restaurant in hartje Brussel, kunt u elke middag van de week en op zondag genieten van een heerlijke en geraffineerde Italiaanse keuken. La Fabbrica biedt u een authentieke Italiaanse keuken om van te genieten tijdens de middagpauze. Hier worden de klassiekers op meesterlijke wijze geherinterpreteerd door de chefs. De seizoenkaart bevat elke week creatieve en originele suggesties. Er zijn verscheidene formules en menu’s beschikbaar, bovendien zorgt La Fabbrica door een assortiment antipasti, pasta of een pizza in een afhaalformule te presenteren.

De Brunch is het DNA van La Fabbrica.

Al 10 jaar lang verwent La Fabbrica jong en oud met een brunchformule die in de loop der jaren is geëvolueerd tot een must in Brussel. Met een brunch in l’Annexe presenteert La Fabbrica 2 sferen, 2 verschillende concepten die een complete ervaring bieden. De brunch in La Fabbrica is per definitie de kindvriendelijke plek: een gigantisch buffet met voor ieder smaak wat wils, een springkasteel, een grimeuse en Toto the prankster Clown en ballonbeeldhouwer. L’Annexe, het kleine boudoir verscholen in het hart van Tour & Taxis, biedt brunches voor volwassenen (vanaf 16 jaar). Deze exclusieve brunch is alleen beschikbaar op bepaalde data en is inclusief onbeperkte Prosecco, koffie, thee, cappucino en café latte, en verrassingen op het buffet die met evenveel liefde zijn samengesteld door de chef-kok, zoals truffelrisotto, onze beroemde tiramisu en nog veel meer.

Bij onze proeverij genoot het zonnige binnenterras overduidelijk van de overvloedige zonnestralen die door de glazen koepel van het Koninklijk Pakhuis naar binnen stroomden. We schakelde dan ook over naar de industriële loft die een sfeervolle rustige ruimte aanbood.

Hier vindt de bezoeker kleine houten ronde en vierkante tafels, sommige met een metalen overtrek, mooi zittende stoelen en banken langsheen de muren. Het tafelgarnituur blijft beperkt tot peper, zout en bestek. De stevige wit beschilderde betonnen pijlers herinneren aan de vroegere functie van het pakhuis.

Wij opteerden op de zomerse lunchkaart voor een carpaccio van sint-jacobsvruchten en een scalopine pizzaiola.

Onze carpaccio rustte op een fijne romige saus met plukjes tuinkruiden met ragfijn gesneden sint jacobsvruchten en fijne plukjes crest. Mooi fris, subtiel kruidig met aangename smaak. Als extra garnituur een slaatje van groene sla, rode kool met honing, gul besprenkeld met pijnboompitten. Eenzelfde frisheid, enige leuk knapperig met aangename smaak waarbij het broodkorfje nauwelijks hoefde aangesproken te worden. Alvast een mooi fris en smaakvol voorgerecht.

Onze scalopine pizzaiola werd een overvloedige schotel waarbij het kalfslapje bedolven werd onder calabrische olijven, kappertjes en pasta. De pasta genoot volop van de zomerse tomatensaus die subtiel werd verrijkt door een Italiaanse witte wijn.  Ook de pasta kreeg een extra portie calabrische olijven en kappertjes mee. Ook in deze bereiding vonden we de traditionele Italiaanse smaaktoetsen terug die op een moderne wijze en een vleugje persoonlijke creativiteit werden samengesmolten. Het glas rode huiswijn ontpopte zich alleszins tot een volwaardige compagnon bij dit gerecht.

Globaal alvast een leuke lunch met diepe smaaktoetsen, een vleugje Italiaanse zon en leuke verassende creativiteit. Is alleszins de aanzet tot een nieuwe wellicht meer winterse uitdaging in een spannend en rijk historisch kader.

La Fabbrica – Avenue du Port 86C – 1000 Brussel – tel 02-428 5026 -www.lafabbrica.be

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *