De wijnen van de Château de Bousval Vineyard hebben een klein zusje
De oprichter van de wijngaard Château de Bousval was een liefhebber van de natuur en mooie producten. Hij raakte meteen gefascineerd door de wilde schoonheid van Sicilië. In deze gebieden is een nieuw project ontstaan. Michel Verhaeghe de Naeyer besloot daar een landgoed te kopen en er zijn eigen olijfolie te produceren. Sorellina is een zonovergoten extra vergine olijfolie die dezelfde waarden deelt als de wijngaard: kwaliteit, respect voor het milieu en duurzaamheid.
Een olijfolie, een terroir, een verhaal
La Sorellina ligt in de Irminio-vallei (Ragusa) op Sicilië en is de belichaming van een uitzonderlijk terroir en een met passie doorgegeven knowhow. De duizend jaar oude olijfbomen gedijen in een gezonde en zuivere omgeving, gesymboliseerd door hun lievelingsdier, de egel. La Sorellina belichaamt de waarden van kwaliteit, duurzaamheid en respect voor het milieu. Sinds oktober 2024 is de boerderij biologisch gecertificeerd.
De Verdese olijven worden vroeg geoogst en binnen 24 uur koud geperst, zodat hun elegante en evenwichtige aroma’s behouden blijven. Deze olijfolie van beschermde oorsprong Monti Iblei (DOP-label) heeft een lichtgevende goudgroene kleur en is rijk aan polyfenolen. Het wordt gekenmerkt door aromatische karaktervolle tonen, subtiel kruidig.
In de neus: een vleugje groene tomaat en subtiele kruidige nuances. In de mond: een frisse en fruitige aanzet, een mooie balans tussen bitter en kruidig en een aanhoudende afdronk met zonnige accenten.
La Sorellina versterkt de mediterrane keuken en combineert uitstekend met ambachtelijk brood, knapperige of gegrilde groenten, gegrilde vis en vlees en verse of gerijpte kazen. Verkoopprijs: €20, 50 cl.