Lekkere wijn- en chocoladepakketten voor de feestdagen

Vignoble du Château de Bousval x Laurent Gerbaud. De wijngaard van Château de Bousval en chocolatier Laurent Gerbaud bundelen hun krachten om een unieke zintuiglijke ervaring te bieden: een dialoog tussen wijn en chocolade. De belangrijkste ingrediënten van deze samenwerking zijn het streven naar perfectie, compromisloze creativiteit, liefde voor hoogwaardige ingrediënten en het plezier in het ambacht.

Voor deze uitzonderlijke samenwerking hebben de wijngaard van Château de Bousval en Laurent Gerbaud acht unieke combinaties bedacht tussen wijnen, marc, olijfolie en chocolade, ontworpen om de zintuigen te verrassen en te prikkelen. Drie nieuwe creaties van Laurent Gerbaud nodigen uit tot durf: de texturen en smaken spelen met intensiteit, frisheid en gulzigheid, voor nieuwe sensaties bij elke hap. Vijf tijdloze creaties maken het palet compleet. Elk van hen versterkt het karakter van de wijnen van de wijngaard van Château de Bousval met subtiele en elegante combinaties. Fruit, hazelnoot of kruiden onthullen de finesse en frisheid van de wijnen, het kruidige karakter van de Siciliaanse olijfolie en de aromatische kracht van de marc. Een uitnodiging om gewoonweg te genieten.

De ontmoeting van twee Belgische huizen op zoek naar uitmuntendheid

De wijngaard van Château de Bousval heeft zich opgeworpen als een onmisbare referentie in het Belgische wijnlandschap. Het domein, dat op menselijke schaal wordt beheerd, hanteert sinds zijn oprichting een ecologisch verantwoord en duurzaam beleid, gedreven door hoge kwaliteitseisen en respect voor het terroir.

Dit rigoureuze werk wordt tot ver buiten onze grenzen erkend: James Suckling, Jancis Robinson en Decanter prijzen regelmatig de expressie en elegantie van de wijnen van de wijngaard van Château de Bousval. Ook dit jaar heeft Gault&Millau de 100% chardonnay Tout Cru bekroond met een Belgian White Wine Award.

Van de wijngaard tot de kelder, het wijngoed heeft één doel: de natuur tot uiting laten komen en biologisch en biodynamisch geteelde druiven omzetten in wijnen van opmerkelijke kwaliteit. Elke cuvée belichaamt een harmonie tussen vakmanschap en terroir, een poëzie in een fles die zijn wortels heeft in de grond van Bousval.

Laurent Gerbaud is een bijzondere Belgische chocolatier, die zich volledig toelegt op ambachtelijk vakmanschap en voortdurend op zoek is naar evenwicht, esthetiek en oprechtheid. Als echte liefhebber creëert hij smaakcombinaties die even uniek als verslavend zijn. Zijn creaties zijn het resultaat van een twee jaar durende reis door China, op zoek naar de juiste smaken. In een land waar traditionele zoetigheid plaats maakt voor kruidige, fruitige of zure combinaties, ontdekt hij een andere manier om over lekkernijen te denken: subtieler, verrassender, intenser. Deze ervaring heeft zijn aanpak diepgaand beïnvloed en een chocolade-identiteit gevoed die tegen de normen ingaat.

De 4 feestelijke boxsets in beperkte editie

L’Incontournable : Gouttes d’O + doosje met acht chocolaatjes

Gouttes d’O – chardonnay: Deze wijn heeft een bloemig karakter: meidoorn, pioenroos, witte perzik en pomelo vormen een fris en levendig bouquet. Een frisse en ronde chardonnay. Pairing: Kaapse peer omhuld met chocolade. Verkoopprijs: € 44,00

Le Doublé : Tout Cru & Gouttes d’O + doosje met acht chocolaatjes

Tout Cru – chardonnay, bekroond door de jury van Gault&Millau, is terecht onze meest begeerde chardonnay. Zijn boeiende harmonie tussen volume, rondheid en frisheid komt al vanaf zijn eerste jaargang tot uiting. Pairing: Marsepein, sinaasappel. Verkoopprijs: €83,00

Les Grands Crus Tout Cru & Ange ou Démon + doosje met acht chocolaatjes

Ange ou Démon – Pinot noir. Vers fruit, knapperig fruit, kruiden en uiterst verfijnde tannines komen tot hun recht in een lange en soepele afdronk. Pairing: Praline met pure chocoladeganache, rode vruchtenpuree, peper uit Madagaskar, gedroogde frambozen. Verkoopprijs: €100,00

L’Ex-Cellar

Olijfolie La Sorellina + Marc de Bousval + doosje met acht chocolaatjes

Marc de Bousval. Een gedurfde marc met een bouquet van krenten, abrikozen en gedroogde dadels, stukjes pinda’s en walnoten en een vleugje vanille in de afdronk. Pairing: Ganache van melkchocolade, hazelnootpraliné, marc, gehakte hazelnoten.

La Sorellina – Olijfolie DOP Monti Iblei

Een olijfolie van superieure kwaliteit, rijk aan voedingsstoffen, met unieke aromatische en subtiel kruidige tonen. Pairing: Ganache van chocolade en olijfolie, yuzu-schil. Verkoopprijs: €71,00

De feestpakketten zijn verkrijgbaar tijdens de ‘Vente au Comptoir’ in de wijngaard op 29 november of via de webshop.