nieuwe seizoensklassiekers en een frisse aanpak
Met de komst van de lente draait Otomat de menukaart om. Weg met de winterse smaken, tijd voor lichtere, frissere combinaties die perfect passen bij het nieuwe seizoen. Zoals altijd brengt Otomat een frisse seizoenswissel: iconische lente- en zomerpizza’s keren terug op de kaart, perfect passend bij de lichtere, zonnige dagen.
Pizza’s in de hoofdrol
Op de lentekaart verwelkomen we een aantal iconische Otomat- en Notomat-pizza’s die perfect passen bij de zonnigere dagen. Dit zijn de blikvangers: Tom Selleck – Een gewaagde combinatie van gepekelde en verse ananas, beenham, AMAI Swet saus, gekonfijte gember en Ricotta di Bufala. Rock the Kasbah – Merguez, rode puntpaprika, rozijn, feta, Fior di Latte Mozzarella en een mix van koriander, komijn, munt, ras el hanout en lookolie. Dirty Vegan (co-creatie met Pieter-Jan Lint) – Seitan, drie soorten ui (Amsterdamse, rode en gebakken), augurkjes, witte kool en looksaus. Zorba the (Meat) Freak (Notomat) – Zure room, feta, trostomaten, aubergine, rode pepers en munt, met als extra twist: venkelgehakt voor de echte ‘meat freaks’. Little Red Courgette (Notomat) – Zure room, courgettelinten, verse munt, rode pepers, Mozzarella di Bufala Campana, lookolie en platte peterselie.
Daarnaast blijven de Notomat Abbey Road (met drie Belgische kazen geselecteerd door Van Tricht – Greendal, Chimay Classique en Herve du Vieux Moulin – gecombineerd met Amsterdamse uitjes, augurkjes en mesclun) en de Mechelse variant Raclette (waarbij Greendal vervangen wordt door Brouwerskaas Gouden Carolus Tripel van Schockaert) nog even behouden als suggestie.
Limited edition Otomat T-shirts : Vorige maand lanceerde Otomat een limited edition collectie T-shirts, met prints van drie legendarische pizza’s: Little Red Courgette, Bushwick en Tom Selleck. Goed nieuws voor fans: de bijpassende merch is nog steeds te koop in alle Otomat-restaurants.
Nieuwe seizoensmaken: aperobites, salades en desserts
Otomat lanceerde eerder al zijn aperobites, een reeks kleine gerechten om te delen die perfect passen bij de pizza’s.
Niet alleen de pizza’s krijgen een update. Otomat brengt ook nieuwe smaakmakers in de voorgerechten, salades en desserts: House Burrata – Burrata met huisgemaakte pesto, tomatenmix, rode ui, pijnboompitten en flatbread. Deze klassieker keert terug als aperobite, nadat hij eerder als salade op de kaart stond. Tomato Salad – Trostomaten met huisgemaakte pesto, pijnboompitten en rode ui. De frisse seizoenssalade vervangt de Hot Romaine en brengt een lichtere optie op tafel. Eton Mess – Een luchtige combinatie van meringue, rood fruit, yoghurtroom en coulis. Dit dessert neemt de plaats in van de Citron Givré.
Suggesties op het menu
Otomat introduceert dit seizoen ook een suggestiebord. Hierop verschijnen tijdelijke gerechten met seizoensproducten, lokale samenwerkingen of exclusieve smaken die per restaurant kunnen verschillen. De eerste suggestie? Abbey Road, die nog een laatste ereronde maakt.
Met deze mix van vertrouwde favorieten en een flexibele seizoensaanpak blijft Otomat inzetten op vernieuwing en kwaliteit. Door samen te werken met lokale producenten, zoals kaasboeren en ambachtelijke leveranciers, blijft elk restaurant een unieke ervaring bieden.