Nieuwe leden Relais & Châteaux

Relais & Châteaux verwelkomt acht nieuwe leden die de passie voor authenticiteit en terroir delen. Gasten worden door deze vestigingen uitgenodigd om te genieten van het culinaire-, culturele- en natuurlijke erfgoed in hun regio.

”Ik ben zeer verheugd dat deze acht nieuwe vestigingen deel zijn gaan uitmaken van Relais & Châteaux, als aanvulling op onze bestaande locaties. Met elk van deze leden delen we een passie voor authenticiteit en terroir, want ze zetten zich in om het culinaire-, culturele-, architecturale- en natuurlijke erfgoed van hun regio’s te laten zien, te delen en te behouden.” – zegt Laurent Gardinier, Relais & Châteaux President.

MORUKURU FAMILY MADIKWE, Madikwe wildreservaat , Zuid-Afrika – 3 villa’s (2, 3 en 5 slaapkamers).

Het Madikwe wildreservaat in Zuid-Afrika, op vier uur rijden of 1 uur vliegen ten noorden van Johannesburg, staat bekend om de uitzonderlijke biodiversiteit en is één van de meest gewilde safaribestemmingen ter wereld. In een privégedeelte van dit natuurreservaat verwacht je een waar safari verblijf. Beschut door het bladerdak van inheemse bomen zijn de drie villa’s van de Morukuru Family Madikwe oases van rust en comfort. Je wordt verwelkomd en bediend door een privékok, een gastheer, een butler en jouw persoonlijke huishoudelijke hulp die tijdens je verblijf voor elk detail zorgt. De Morukuru Goodwill Foundation dompelt je onder in natuurbehoud en ondersteuning van de lokale gemeenschap. Geniet bij het vallen van de avond van een moment van ontspanning.

RESTAURANT FYN, Kaapstad, Zuid-Afrika. – 52 couverts

In het historisch hart van Kaapstad, op de hoogste verdieping van een gerenoveerde 19e-eeuwse zijdefabriek vind je Fyn, dat sinds haar opening in 2018, tot één van de toprestaurants van Afrika behoort. De naam van het restaurant is een eerbetoon aan het inheemse plantenrijke fynbos-bioom in het Cape Floral Kingdom en een knipoog naar het Afrikaanse woord fyn, dat ‘fijn’ betekent. Inmiddels staat Fyn al drie achtereenvolgende jaren op de ‘World’s 50 Best Restaurants list’, werd het eerder al uitgeroepen tot het beste restaurant van Afrika en ontving het in 2023 de ‘Flor de Caña Sustainable Restaurant Award’. Deze wereldwijde erkenning maakt Peter Tempelhoff, oprichter van Fyn en lid van de Relais & Châteaux World Culinary Council trots. De warme, moderne inrichting van het restaurant is het werk van de bekroonde binnenhuisarchitect Tristan du Plessis.

LE PONANT : Gemiddelde cruise: 7 dagen – 16 verblijven

Van legendarische tussenstops bij bekende maar ook onbekende havens zeilt de Le Ponant als een voorbeeld van Franse ‘Art de Vivre’ over de wereldzeeën. Deze driemaster van verfijnd design weerspiegelt het streven van Le Ponant naar verantwoordelijk zeetoerisme en uitzonderlijke service. De nauwere afmetingen van het schip maken het mogelijk om bij zeer selecte havens aan te leggen waarbij lokale gebieden gerespecteerd worden. Dit betekend dat je alleen, of in kleine groepen, kunt aanmeren die buiten de gebruikelijke routes liggen. Het schip is gecertificeerd door Green Marine en Cleanship en alles is ontworpen met als topprioriteit het behoud van het milieu.

SAGA, New York, de Verenigde Staten van Amerika. – 60 couverts

Bovenop een historische Art Deco wolkenkrabber in het financiële district van The Big Apple, ligt SAGA, een New Yorks restaurant dat je zintuigen zal prikkelen. Dit restaurant – verspreid over meerdere verdiepingen met een 360° panoramisch uitzicht, met drie grote buitenterrassen en een privésolarium naast de keuken – is anders dan alle andere eetgelegenheden in New York. De stijlvol ingerichte ruimtes variëren in omvang en laten op elke hoek nieuwe verrassingen zien.  De keuken van SAGA is onbetwistbaar internationaal, heeft twee sterren in de Michelingids van 2022 en past perfect bij deze strakke, chique en gastvrije stedelijke wereld. Het creatieve zevengangenmenu van chef-kok James Kent is geïnspireerd op zijn jeugdherinneringen en wereldreizen en is, voor wie een drukke dag voor de boeg heeft, doordeweeks verkrijgbaar in een ‘Short Story’-versie met vier gangen. .

ELIAMOS VILLAS HOTEL & SPA, Kefalonia, Griekenland. – 12 villa’s met privé zwembad of jacuzzi – 45 couverts

Eliamos Villas Hotel & Spa is een oase van rust boven een afgelegen strand aan de zuidkust van Kefalonië. De chique eigentijdse architectuur heeft een mediterrane sfeer en past goed bij de omringende olijfbomen en het landschap van het eiland. Je wordt verwelkomd in één van de 12 elegante villa’s, waarvan vele zijn afgewerkt met lokale stenen, elk met een eigen zoutwaterzwembad of jacuzzi en uitzicht op de Ionische wateren. Het restaurant serveert nieuwe interpretaties van mediterrane culinaire klassiekers, bereid met lokale biologische ingrediënten. Wellness staat centraal en gasten kunnen Yoga en Pilates beoefenen of genieten van een ontspannende massage inclusief verzorging geïnspireerd op de natuur.

PROVIDENCE, Los Angeles, Californië, de Verenigde Staten. – 60 couverts – Enkel geopend voor diner

Restaurant Providence werd in 2005 opgericht aan de beroemde Melrose Avenue in Los Angeles en is uitgegroeid tot een van de meest gewilde eetgelegenheden van de stad. Met twee sterren in de Michelingids van 2023 nodigt het uit om deel te nemen aan een culinaire ervaring, een onvergetelijke duik in een oceaanwereld. De proefmenu’s van de Amerikaanse chef-kok Michael Cimarusti zijn symfonieën van subtiliteit en verfijnde technieken, samengesteld met de meest verse, duurzame zeevruchten, volledig wild gevangen langs de Californische kusten en in internationale wateren. Elk ingrediënt wordt met veel respect behandeld om de beste smaken naar boven te halen. Natuurlijk serveert het restaurant op verzoek ook een vegetarisch proefmenu, zodat iedereen van een culinaire ervaring kan genieten.

LISS ARD ESTATE, West Cork, Ierland. – 26 kamers (inclusief 5 suites) – Garden at Liss Ard Estate: 63 couverts

Het elegante herenhuis is in Georgische stijl ontworpen en wordt omgeven door een weelderig landgoed van 163 hectare. De lichte, frisse kamers hebben veel natuurlijk licht, zijn ingericht in een moderne landelijke stijl en zijn verdeeld over verschillende gebouwen. Het bekroonde restaurant Garden at Liss Ard Estate heeft een menu met seizoensgebonden ingrediënten. De groenten worden verbouwd in de eigen biologische moestuin van het landgoed en vormen de perfecte aanvulling op het vlees en de vis van lokale producenten. De accommodatie is ook een uitstekend startpunt voor het verkennen van de Wild Atlantic Way, diep in de ongetemde landschappen van de Ierse kust.

ESPLANADE Saarbrücken, Saarbrücken, Duitsland. – 16 kamers – 30 couverts

Op het drielandenpunt tussen Duitsland, Frankrijk en Luxemburg ligt ESPLANADE Saarbrücken aan de Max-Ophüls-Platz, die de toegang vormt tot het trendy Nauwieser Viertel, het culturele centrum van Saarbrücken. Het gebouw waarin ESPLANADE is gevestigd in een voormalig schoolgebouw uit circa 1890. Deze architecturale parel, een historisch monument uit het Wilhelminische tijdperk, is nu een elegant toevluchtsoord en een voortreffelijke eetgelegenheid. De keuken van het tweesterrenrestaurant, staat olv chef Silio del Fabro, hij gebruikt altijd verse producten van de regionale markt om zijn wisselende selecties samen te stellen en zijn gastronomische menu in vijf, zes of acht gangen.