Nieuwe voorzitster voor Belgische FRE

Jeunes Restaurateurs  stellen hun nieuwe voorzitster voor, onthullen hun nieuwe gids, verwelkomen niet minder dan 3 nieuwe leden en presenteren hun Whisky Inspired by JRE

De Belgische JRE-Jeunes Restaurateurs kondigen met trots de benoeming aan van hun nieuwe voorzitter, Olivia Sauvage, van het restaurant La Fleur de Thym. Hoewel ze nieuw is in deze prestigieuze functie, is Olivia Sauvage geen onbekende in de horeca en de JRE-familie.

Olivia is een bekwaam onderneemster en staat bekend om haar inzet voor uitmuntende service. Haar carrière bij de JRE getuigt van haar sterke betrokkenheid bij de waarden van de vereniging, die pleit voor de promotie van jong talent en innovatie op het gebied van gastronomie. Met deze nieuwe verantwoordelijkheid wil Olivia Sauvage het werk van haar voorgangers voortzetten en de vereniging een nieuwe dynamiek geven. Ze wil de banden tussen de leden aanhalen, de uitwisseling van ideeën aanmoedigen en de culinaire rijkdom van België verder promoten. Deze benoeming betekent een belangrijke stap voor de Jeunes Restaurateurs en de vereniging kijkt uit naar de energie en visie die Olivia in haar nieuwe rol zal brengen.

JRE-Jeunes Restaurateurs België presenteert de nieuwe gids

JRE-België heeft haar gloednieuwe gastronomische gids onthuld. Deze gids, een echt uitstalraam van de moderne gastronomie, zet de uitzonderlijke leden van deze prestigieuze vereniging in de kijker. De Jeunes Restaurateurs-gids is veel meer dan alleen een lijst van restaurants, hij vestigt de aandacht op etablissementen die voortdurend de grenzen van de gastronomie verleggen en bevestigt zo de essentiële rol die de JRE speelt in de promotie en het behoud van het culinaire erfgoed van de wereld. www.jre.be

JRE; 3 nieuwe leden

JRE-België brengt de meest veelbelovende opkomende culinaire talenten samen en verwelkomt drie nieuwe leden in hun familie. Restaurant MIRIN, gelegen in Roosdaal, geleid door Chef Nicolas Van Kerkhoven en zijn echtgenote Sien Groebbens, die een unieke gastronomische ervaring bieden die creativiteit, traditie en uitmuntendheid combineert. Restaurant STAD 10, met Chef Bert Brouwers in Hamont-Achel, is een restaurant waar passie en smaak in harmonie samenkomen. Restaurant YIRMY in Malonne ten slotte, met Chef Jeremy Vandernoot, biedt een eenvoudige, warme sfeer, een combinatie van gezelligheid en haute cuisine.

In een steeds veranderende markt willen de Jeunes Restaurateurs hun leden voortdurende ondersteuning bieden, een platform voor het delen van hun kennis en passie, en een grotere zichtbaarheid onder fijnproevers over de hele wereld.

JRE-Jeunes Restaurateurs België lanceert de Whisky Inspired by JRE

Een volgende creatieve stap in het avontuur van de JRE is de lancering van de Whisky inspired by JRE! Na de Gin Inspired by JRE, gedistilleerd door Cockney’s – een elegante expressie gedomineerd door de levendige frisheid van Granny Smith appels – gaat men een stapje verder.

Dankzij onze samenwerking met TALENTS OF SPIRITS, de European Collection, die zoals de naam al zegt alleen werkt met wereldberoemde Meester distilleerders, konden we direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van een uitzonderlijke whisky. Door rechtstreeks samen te werken met de Belgische Meester distilleerder Etienne BOUILLON (5e beste whisky ter wereld in 2023), kregen we de kans om stap voor stap een premium blended whisky te ontwikkelen die de passie van de JRE-familie voor verfijning weerspiegelt, tot in de kleuren van de verpakking. Het resultaat is Whisky Inspired by JRE.

De geuren zijn complex: In de neus, levendig en gul, levert het al snel citrustonen, tussen sinaasappel en citroen. Dan wordt hij zoeter, met vanille en romige karamel. Dit wordt gevolgd door tonen van geroosterd brood en een vleugje specerijen. De smaak is verrassend progressief: het smaakpalet is heel evenwichtig, met kruiden en toast aan de zachte kant. Daarna evolueert hij, met een fijne mineraliteit, naar frisse citrus- en citroentonen. JRE blikt vooruit en hoopt dat de chefs een ultieme voldoening krijgen via het plezier dat ze ervaren in het delen en uitwisselen van sensaties van uitmuntendheid met hun klanten wanneer deze de uitzonderlijke nieuwe whisky ontdekken.

JRE-Jeunes Restaurateurs is een vereniging van jonge restaurateurs en chefs met een gemeenschappelijk doel: hun talent en liefde voor koken delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 390 restaurants en 160 hotels in 16 verschillende landen : Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Roemenië, Servië, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. www.jre.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *