Verse sauzen en een fumet op basis van Noordzeevis in de Delhaize winkels.
NorthSeaChefs Filip Claeys (De Jonkman**) en Rudi Van Beylen (Hof ten Damme) gaan aan de slag met vis van de Belgische visveiling, om zo tot heerlijke bereidingen te komen. Met de delen van de vis die normaal bij het afval gaan, zoals koppen en graten, maken zij producten van restaurantkwaliteit. Ontdek de sauzen en fumet, om te gebruiken bij jou thuis en de heerlijkste visgerechten mee te maken! “Qua versheid, kwaliteit, smaak en ambachtelijkheid kan geen enkel ander product op de markt hieraan tippen”, zo zegt Filip. Deze nieuwigheden vind je in de Delhaize winkels. Eerder dit jaar wonnen de NorthSeaChefs voor dit productconcept de Culinary Innovator award van Gault&Millau.
Van kop tot graat: zero food waste
NorthSeaChefs strijden mee voor het bekend en geliefd maken van alle vissen die onze Noordzee rijk is. Er is meer in de zee dan tong en kabeljauw. We moeten leren vis eten naargelang het seizoen, naar wat beschikbaar is en wat onze vissers binnenhalen. Dit verbond van chefs zet daarom doelbewust onbekende vissen zoals steenbolk en rode poon mee op hun restaurantkaart. Maar daar blijft het niet bij. Een ander stokpaardje van de organisatie is food waste beperken. Niets van de vis verloren laten gaan en er zo veel mogelijk van benutten bij het koken. Zo kwam het idee van Filip Claeys en Rudi Van Beylen, oprichters van NorthSeaChefs, om sauzen en fumets te ontwikkelen voor de handel. De recepten van de nieuwe visproducten zijn van hun hand. Van kop tot graat, alles van de vissen en schaaldieren wordt gebruikt in hun recepten.
De producten
VISFUMET : Een visfumet is een bouillon van vis of schaaldieren, getrokken uit graten, koppen of schalen. Het is dé ideale basis voor elke vissaus of vissoep, of puur te gebruiken bij een visfondue. Voor deze visfumet werken de NorthSeachefs met pladijs. De vis komt rechtstreeks van de Belgische visveiling en is dus kraakvers wanneer de chefs ermee aan de slag gaan. “Deze fumet is het beste van het beste”, zegt Rudi vol trots. “Een goede basis, dat bepaalt je gerecht”. Je warmt de fumet makkelijk op in de microgolf, oven of kookpot.
SAUZEN
Een fumet van noordzeevis vormt de basis van de sauzen. Daaraan worden groenten en kruiden toegevoegd, om zo tot heerlijke sauzen van restaurantkwaliteit te komen. Ontdek het gamma en kies een van de culinaire sauzen naar je smaak. Met garnaal, basilicum of Provençaals getint? Voor elk gerecht wat wils! Simpelweg opwarmen, aan je gerecht toevoegen en klaar.
- Beurre blanc: een klassieke beurre blanc saus met visfumet op basis van pladijs, verse groenten en boter.
- Provençaalse saus: voor deze Provençaalse saus vertrokken de chefs van een fumet van rog. De fumet wordt verrijkt met zuiderse groenten en een vleugje Pastis. Het resultaat is een heerlijke saus die past bij elk Provençaals visgerecht.
- Garnaal natuur: een saus met fumet van de parel van de Noordzee, de grijze garnaal. Voeg daar verse groenten en kruiden aan toe en je krijgt deze heerlijke saus.
- Garnaal dragon: een saus met fumet van grijze noordzeegarnalen, afgewerkt met verse groenten en dragon.
- Basilicum: deze basilicumsaus wordt gemaakt met visfumet op basis van pladijs. De saus wordt verder op smaak gebracht met grijze garnalenfumet, verse groenten, basilicum en witte wijn.
Beschikbaar bij Delhaize in de visafdeling, aanbevolen verkoopprijs: Sauzen: €3,80 per stuk, 300 ml – Fumet: €3,60 per stuk, 400 ml
Illustraties frank croes