Osteria Cellini wordt ‘Osteria Luca’ – Leut

Geliefde zaakvoerder Marco Cellini geeft de fakkel door aan chef-kok Luca Iovine. Na acht jaar liefdevol en met vakmanschap aan het roer te hebben gestaan van zijn iconische restaurant “Osteria Cellini”, geeft Marco Cellini de fakkel door aan chef-kok Luca Iovine. Deze opent op 3 september in het vertrouwde pand in Leut de “Osteria Luca”. “Bij ons eten is meer dan genieten van een lekkere keuken, het is een totaalbeleving. En dat begrijpt Luca intussen als geen ander,” vertelt Marco. In september start dus een nieuw hoofdstuk in de Sint-Pietersstraat 46 in Maasmechelen (Leut), waar Italiaanse gastvrijheid en verfijnde smaken sinds jaar en dag mooi samenkomen.

Osteria Cellini

Marco Cellini (°1962) is een gekende, culinaire naam in Limburg. Hij leerde koken bij “Da Lidia”, het restaurant dat zijn moeder Lidia Felicetti in de jaren ’70 in Maasmechelen oprichtte. Met “Gastronomia Cellini” zette Marco in de vroege jaren 2000 de Italiaanse eetcultuur ook op de kaart in Maasmechelen Village, dit tot 2012. Na een pauze opende hij in 2017 samen met zijn vrouw, keramiste Maddalena Pantano, de intieme en authentieke “Osteria Cellini”, dit in de voormalige dorpsschool van Leut. De Michelin-gids omschrijft het restaurant als “een gezellige Italiaanse osteria, met authentieke recepten uit de regio’s Marche en Sicilië, geleid door een charismatische eigenaar.”

De Osteria Cellini in zijn huidige vorm stopt. Marco zal zich de komende jaren vooral toeleggen op de renovatie van het achterliggende schoolgebouw, dat hij vorig jaar kocht en waar na de renovatiewerken een “Scuola Cellini” zal verrijzen; een creatieve plek waar gastvrijheid, Italiaanse keuken, keramiek en muziek zullen samenvloeien.

Osteria Luca

Het restaurant in Leut zal intussen worden voortgezet door een vertrouwd gezicht. Luca Iovine (°1991) is immers geen onbekende voor de gasten van “Osteria Cellini”. Hij staat er al in de keuken sinds de opening in 2017 en had er de laatste jaren als chef-kok ook de leiding. Geboren en getogen in Maasmechelen, met diepe Italiaanse en Nederlandse wortels, brengt hij vanaf 4 september zijn eigen visie op de verankering van de pure Italiaanse keuken met lokale, Limburgse invloeden, dit in zijn nieuwe restaurant “Osteria Luca”.

Na zijn opleiding aan de Hotelschool Hasselt gevolgd door stages bij o.a. ’t Zilte (Antwerpen) en Chez Bru (in Eygalières), deed Luca Iovine ervaring op bij Il Fiore in Maasmechelen, Cucina Di Luca in Genk en de bistro Neuta van Alex Clevers om in 2017 Osteria Cellini te vervoegen. Luca’s stijl is puur, authentiek en doordrenkt van liefde voor het ambacht. Met respect voor de tradities van Cellini zal hij een eigen, frisse toets brengen. Denk hierbij aan Italiaanse klassiekers, bereid op basis van originele ingrediënten zoals truffels uit Italië of lokaal geplukt eekhoorntjesbrood, gecombineerd met nieuwe gastvrijheid en een warm onthaal.

‘Osteria Luca’ opent zijn deuren op 3 september 2025. Het belooft de vertrouwde plek te blijven voor liefhebbers van de pure Italiaanse keuken, maar dan met de nieuwe, bruisende energie van Luca Iovine.

Osteria Luca biedt een authentieke, Italiaanse totaalbeleving waar vakmanschap, authenticiteit en gastvrijheid zullen samenkomen. Op basis van de culinaire rijkdom van Italië, brengt chef Luca Iovine pure smaken tot leven, met respect voor seizoensgebonden ingrediënten en ambachtelijke bereidingen. In een warme, eigentijdse setting zal de ‘Osteria Luca’ de gasten uitnodigen om te genieten van Italiaanse gastronomie op hoog niveau; van verfijnde antipasti tot huisgemaakte pasta en fijne vlees- en visgerechten, dit alles vergezeld van zorgvuldig geselecteerde wijnen.

Osteria Luca : Sint-Pietersstraat 46, 3630 Leut (Maasmechelen) – Vanaf 3 september 2025 – Open van woensdag tot en met zaterdag – 50 plaatsen in het restaurant en een uniek zomerterras. – Tasting menu, €79, à la carte ook mogelijk. – Authentieke Italiaanse Keuken in Leut, Maasmechelen – Bed &  breafast 5 kamers.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *