Radisson RED

opent nieuw duurzaam designhotel in Oslo

 

Radisson RED Oslo Økern heeft zijn deuren geopend in een van Noord-Europa’s toonaangevende, op duurzaamheid gerichte locaties. Het op muziek, kunst, design en mode geïnspireerde hotel beschikt over een unieke dakterraservaring, compleet met een bar, buitenterras en indrukwekkend uitzicht over de stad.

Gelegen in de bruisende, nieuwe duurzame gemeenschap van Økern Portal en op slechts 15 minuten van het centraal station van Oslo, maakt Radisson RED Oslo Økern deel uit van een groot op duurzaamheid gericht bedrijventerrein, met inbegrip van de grootste daktuin van Noord-Europa waar kruiden en groenten worden geteeld en gebruikt door het hotel en de restaurants in de wijde omgeving. Het hotel is gecertificeerd met een uitstekende beoordeling van BREEAM, een van ‘s werelds toonaangevende op wetenschap gebaseerde systemen om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. Hierbij wordt gekeken naar de lage impact van een gebouw op het ontwerp en de koolstofuitstoot, de aanpassing aan de klimaatverandering en de ecologische waarde en bescherming van de biodiversiteit. Het hotel heeft een energieklasse A, wat betekent dat het energieniveau niet hoger zal zijn dan 140 Kwh/m2, en het maakt gebruik van regenwateropvangers om de daktuin van water te voorzien. Bovendien heeft de Økern Portal gemeenschap haar eigen energiebronnen die 90% van de verwarming voor het hele project produceren.

Het hotel beschikt over 204 kamers met artistieke details die een speelse draai geven aan het conventionele door middel van het ontwerpconcept. De in het oog springende ingangen van de Radisson RED-hotels bevatten enorme beeldhouwwerken die verband houden met de locatie. In Radisson RED Oslo Økern, heeft deze sculptuur de vorm van een tijger, een verwijzing naar de bijnaam van de stad “Tigerstaden”, of “Tijgerstad”, vermoedelijk bedacht door de Noorse dichter Bjørnstjerne Bjørnson, die een tijger gebruikte om Oslo in zijn poëzie te vertegenwoordigen*. Het standbeeld is te vinden op het dakterras en voor de hoofdingang.

Op de 12e verdieping van het hotel worden gasten getrakteerd op een prachtig panoramisch uitzicht over Oslo vanuit het restaurant, de RED Rooftop bar en het buitenterras van het hotel. Aan het eind van de dag kunnen gasten genieten van een welverdiend drankje en een heerlijk hapje op het terras en op vrijdag en zaterdag genieten van de klanken van een DJ. Het hotel beschikt over 13 vergaderzalen, waarvan de grootste ruimte plaats biedt aan 120 gasten, met inbegrip van de perfecte breakout-ruimte om te inspireren en de creativiteit van de vergaderdeelnemers te stimuleren.