Gelegen in het hart van de Europese instellingen, in de wijk Schuman. Het restaurant Costa d’Amalfi is ontstaan uit de wens van drie vrienden en collega’s om hun vakkundigheid en professionaliteit in de horeca te combineren in een verfijnde en elegante omgeving, met respect voor de traditie van de beroemde Italiaanse keuken in een eigentijdse stijl.
Trouw aan hun Campaanse afkomst hebben de drie partners een restaurant gecreëerd dat de mediterrane keuken in de schijnwerpers zet, waar pasta, vlees, vis en groenten de hoofdrol spelen, met de nadruk op bepaalde typische producten uit de Amalfitaanse traditie: citroen, de onbetwiste hoofdrolspeler in tal van recepten, zowel hartig als zoet; ansjovis, een eenvoudige maar goddelijke vis, waaruit ‘s werelds beroemdste “zeedistillaat” wordt gewonnen, de druppelende verse en pittige bergkazen.
Chef-kok Giacinto Magliano promoot de kunst van de Italiaanse keuken door professionalisme, ervaring en kennis van Italiaanse producten te combineren. De Italiaanse en bij uitbreiding mediterrane keuken van restaurant Costa d’Amalfi biedt authentieke gerechten zoals een fascinerende ravioli of een perfect gebakken tiramisu.
De gezellige sfeer van deze plek zorgt ervoor dat klanten zich op hun gemak voelen en een leuke tijd hebben. De modieuze tafeltjes getooid met dubbelzijdige, grijs/witte, lederen tafellopers ogen je uitnodigend toe, en worden aangevuld met comfortabel zittende stoelen.
Wij opteerden bij onze proeverij als voorgerecht voor de inktvis, en als hoofdgerecht voor de huiscreatie van tonijn. De leuke borrelende prosecco met ragfijne bubbeltjes vormde alvast een gesmaakte introductie.
Het voorgerecht bestaande uit drie tentakels, licht gebarbecueed, was mooi knapperig en rustte op een pittige en subtiele kruidige maar toch romig sausje van Italiaanse broccoli. Contrasterende groene en rood paarse tinten in een rozig lichtgrijs bord, een lust voor het oog met enkele toefjes Italiaanse mayonaise, maar voornamelijk een aangename verassing voor de smaakpapillen.
Bij de tagliatella di tonno, het hoofdgerecht, werd het voorziene pepergarnituur vervangen door een weelderig groenteassortiment. De tonijn was heerlijk zacht gebakken, het korstje verhulde een mooi rosé tonijnvlees. Zilt en tegelijk licht zoet. Het groentegarnituur bestond uit wortel, koppers crest, courgette en licht aangebakken aardappelstukjes. Een pittige toets van Italiaanse mayonaise en ruwe olijfolie zorgde voor een mooie compositie met diepe smaaktoetsen en verrassende hints. Geserveerd op een traditioneel Italiaans bord een decoratieve verrassing die ook onze smaakpapillen wist te bekoren. Als compagnon een – vanzelfsprekende – Italiaanse huiswijn, voor de gelegenheid een nero d’avola, die een volwaardige omkadering vormde voor een smaakvol en mooi succulent gerecht. Naar Italiaanse traditie werd bij de afsluitende koffie ook het huisdigestief aangeboden.
Restaurant Costa d’Amalfi – Stevinstraat 192 – 1000 Brussel – tel +32 (0)2 330 70 99 – Openingstijden van maandag tot vrijdag van 12.00 tot 14.20 en van 18.30 tot 21.30, gesloten op zaterdag en zondag. www.costadamalfi.be
Culinaire commentaren:
Tasted4you: mooie smaakvolle creaties waarbij de accenten van de natuurlijke rijkdommen van geselecteerde kwalitatieve Italiaanse ingrediënten in de kijker worden gezet. Het opzet van het restaurant waarbij de betere lokale Italiaanse producten de gasten maximaal verrassen is alleszins geslaagd.