Restaurant Lam’eau – Mechelen

Restaurant Lam’eau is gevestigd in het congres- en erfgoedcentrum Lamot, ondergebracht in de gerestaureerde en gemoderniseerde voormalige brouwerij Lamot in het hartje van de Dijlestad op een steenworp afstand van de St Romboutskatedraal. Brouwerij Lamot produceerde de betere Belgische pils tot in 1994.

Een culinair sterk intiem en makkelijk toegankelijk en warm decor zijn de belangrijkste troeven van restaurant Lam’eau. Het restaurant serveert seizoengerechten trouw aan de producten van de streek, stuk voor stuk culinaire hoogstandjes. De suggesties worden nagenoeg maandelijks aangepast aan de producten van het seizoen. De keuken is vooral Belgisch-Frans maar ook specialiteiten en vegetarische schotels vervolledigen het menu. In de zomermaanden is er een uitgebreid terras aan de rand van de Dijle. De site is eveneens verbonden met de Vismarkt en bij uitbreiding de IJzerenleen via een voetgangersbrug over de Dijle.

Het restaurant heeft een capaciteit van 150 personen, verdeeld over verschillende niveaus: Mechelen centraal: grote glazen ruimte met zicht op de Dijle, de Mezzanine: de ruimte rond de oude brouwketel, The lounge: de ruimte voor de keuken met zithoek en The Brewery op het gelijkvloers.

Ervaar uitzonderlijke gastronomische kwaliteit in een toegankelijke sfeer bij restaurant Lam’eau. Geniet van de voortreffelijke keuken onder leiding van chef-koks Zakaria en Riyad. De eerste creëert sedert een tiental jaar afwisselend klassiekers en sterk seizoengebonden creaties en specialiteiten die door talloze fijnproevers worden geapprecieerd. Riyad vervoegde het team zowat een jaar terug en zorgt voor enkele meer exotische en mediterrane creaties. De uitnodigende service, gezellige ronde tafels en professionaliteit van het team in hartje Mechelen vervolledigen de culinaire uitbouw van het restaurant.

Restaurant Lam’eau verzorgt eveneens recepties; buffetten, walking dinners vanaf minimum 20 personen. Ook voor privéfeesten zoals huwelijken, communiefeesten, … kan men terecht bij restaurant Lam’eau.

Wij opteerden bij onze proeverij voor gebakken sint-jacobsvruchten met tartaar van gerookte paling met biet en luchtige citrus-espuma, €29 en als hoofdgerecht voor krokant gebakken kalfszwezeriken met appel-saffraanchutney met jus à l’orange en kroketten,€41.

De mooi gebakken sint-jacobsvruchten behielden ondanks de weelderige smeuïge espuma feilloos hun zilte toetsen aangevuld door de gerookte paling. De subtiele hints van rode biet zorgden voor verrassende smaakcombinaties. Opgefleurd door een leuke Raimonda, Barbera d’Alba, Fontanafredda met intense neus, bloemig en fruitig met houtachtige tonen van kruiden en vanille die zich in de mond openbaarde met een volle smaak en fluweelzachte tannines.

Het hoofdgerecht werd niet alleen een complete culinaire verrassing maar vormde ook decoratief een absolute voltreffer. Wie zei ook weer dan het oog een onmiskenbare parel vormt in de smaakbeleving? De krokante en perfect gebakken kalfszwezeriken groeiden mede door een prachtig geselecteerd assortiment groenten uit tot een succulente creatie. Het potje romige en smeuïge saus en de goudgele, krokante aardappelkroketten kregen een  veelbelovende bijrol maar hadden nauwelijks invloed op de smaakexplosie. Verrassende decoratieve toetsen in de vorm van kleurrijke eetbare bloempjes verhoogden ontegensprekelijk onze appetijt. De rode Malbec Domaine Busquet met in de neus mooie hints van zwart fruit, pruimen en cassis, gemengd met kruiden zoals peper en hints van chocolade, was hier een feilloze compagnon. In de mond een soepele wijn met ronde smaken, zijdezachte tannines en uitgebreid aroma. ’n Absolute voltreffer.

Voor liefhebbers van kalfszwezeriken is deze bereiding van Zakaria een absolute uitdaging, een onbetwistbare must. Evenwichtig, succulent en weelderige smaaktoetsen die beslist evenwaardig is aan de bereidingen van dit edele product van tal van sterrenchefs.

Restaurant Lam’eau – Van Beethovenstraat 8/10 – 2800 Mechelen – tel 015-209530. Openingsuren op maandag van 17.30 tot 23.30, van dinsdag tot zaterdag van 11.30 tot 15.30 en van 17.30 tot 23.30, zondag gesloten. www.lameau.be

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *