The Dominican, het Brussels luxehotel, enig Belgisch lid van de hotelgroep Design hotels en voormalig Dominikanenklooster, maakt deze zomer gebruik van een deel van de verkeersvrijezone Munt-Muntplein om een strategisch zomerterras aan toeristen, hotelgasten, fijnproevers en voorbijgangers aan te bieden.
Design hotels heeft sinds 1993 een portfolio opgebouwd die vandaag de dag meer dan 300 privéhotels omvat die de visie weerspiegelen van onafhankelijke hoteliers of “Originals” met een passie voor cultureel gewortelde gastvrijheid en baanbrekend design en architectuur. Van de baanbrekende boetiekhotels van New York, Parijs en Londen, tot de rijzende sterren van Shanghai, Mexico City en Nairobi, tot afgelegen bergtoppen, verborgen stranden en ontsnappingen buiten de gebaande paden, elk onafhankelijk hotel in onze zorgvuldig geselecteerde collectie is een volstrekt unieke creatieve expressie, doordrenkt van de geschiedenis, cultuur en de natuur van zijn omgeving.
Over de hele wereld verankeren deze hotels een gemeenschap van reizigers die verenigd zijn in het nastreven van geïnspireerde omgevingen, authentieke lokale cultuur en transformerende, grensverleggende avonturen. Een zich steeds ontwikkelende beweging, gesmeed aan doelgerichtheid, verbondenheid en nieuwsgierigheid.
Een filosofie die perfect past bij de uitbouw van het hotel aldus Bert Vandewaetere, general manager. Het summer terrace dat in principe loopt tot eind september is dan ook de ultieme plaats voor iedereen die in de hoofdstad de zomer wil vieren. “Het wordt een ode aan de zomer en aan het leven”, zegt general manager Bert Vandewaetere. “De Brusselaars verdienen een plek als deze. Het is eigenlijk zonde dat we het nog niet eerder hebben gedaan.”
Focus op heerlijk eten en drinken. De zomer vieren en naar mensen kijken.
“We willen de plek bij uitstek worden waar Brusselaars de zomer komen vieren”, zegt Vandewaetere. “Je kan er van maandag tot zaterdag terecht voor drankjes, maar ook voor diner en lunch. De focus ligt op zeevruchten en kaviaar, maar we zorgen voor meer heerlijke gerechten voor bij je glas champagne.” Partners voor dit project zijn Remy-Cointreau, Champagne Palmer en Royal Belgian Caviar House.
“Wie al in The Dominican is geweest voor een cocktail, een afterwork, lunch of diner weet dat het een heerlijk stijlvol rustpunt in de stad is. Het terras bouwt daarop verder, maar we wilden echt het ritme van de zomer kanaliseren”, zegt Vandewaetere. “Ik geloof dat we daar met ons design perfect in zijn geslaagd. De 36 zitplaatsen zijn een a cool place for a hot summer. We kozen voor stijlvol witte parasols, 3 meter op 15 afgezet met frisgroene planten en elegant zomermeubilair.”
Design straalt niet alleen in het hotel, ook de terrasopbouw en de geserveerde hapjes en gerechten tonen én de unieke keuze en de presentatie van de subtiele hapjes en gerechten. Een festijn voor het oog en de smaakpapillen met dagverse ingrediënten overgoten met weelderige zonnestralen en genietend van een uniek decor. Fijnproevers krijgen hier een uniek buitenkansje aangeboden.
Summer terrace, The Dominican – Leopoldstraat 9 – 1000 Brussel