Vier jonge Brusselse chefs maken Tram-Experience seizoen compleet

De programmering voor de rest van het Tram Experience-seizoen is rond. De gastronomische tram pakt uit met vier jonge, talentvolle chefs uit Brussel. Camille Jadoul van L’Altitude mag de spits afbijten. Daarna volgen Alexander Duke en Alaang Wichaiphum van Grabuge. Het seizoen wordt afgesloten door Túbo Longier van Aster.

De Tram Experience staat voor een gastronomische reis door Brussel met start en aankomst op het Poelaertplein. De menu’s worden telkens samengesteld door uitstekende chefs en aan boord met zorg bereid door Thibault Granville (Taste Great) en zijn team. Voor het twaalfde seizoen werd, in samenwerking met de gids Le Fooding, gekozen voor jonge, talentvolle, Brusselse chefs.

Milan La Roche (St Kilda) was het eerst aan de beurt. Daarna volgden Jordan Joubert (Klok), Ugo Federico (Racines) en Alexandru Sapco (La Bonne Chère). De tweede seizoenshelft gaat nu van start. Ook die staat helemaal in het teken van de nieuwe generatie Brusselse chefs die resoluut gaan voor een hedendaagse keuken. Radicaal lokaal. Met een hart voor stad en planeet. Ze zorgen ervoor dat Brussel internationaal op de kaart staat als trekpleister voor foodies op zoek naar een levendige restaurantscene.

Camille Jadoul

Eén van de chefs die de jongste tijd veel stof doet opwaaien is Camille Jadoul. Ze is cheffe van L’Altitude in Vorst. Camille laat zich inspireren door een breed palet aan culinaire invloeden. Die komen van overal, van Azië tot Zuid-Amerika. Daarmee creëert ze gedurfde gerechten gericht op seizoengebondenheid en lokale producten met een overwegend plantaardige insteek. Het team van Camille is 100 procent vrouwelijk. Ze is dan ook erg betrokken bij de promotie van vrouwen in de horeca. Tot 23 maart zorgt Camille voor het menu in de Tram Experience.

Een beloftevolle line-up

In het voorjaar is het de beurt aan Alexander Duke en Alaang Wichaiphum. Dat is het duo achter Grabuge in Sint-Gillis. Allebei werken ze graag met Aziatische en Italiaanse invloeden. Het wordt uitkijken naar het menu dat ze samenstellen voor de periode van 25 maart tot 11 mei.

Daarna neemt een van de rijzende sterren in de Belgische gastronomie over. Túbo Longier is verantwoordelijk voor de avant-gardekeuken van Aster in de Brusselse Dansaertwijk. Daar zorgt hij voor eigenzinnige op houtskool klaargemaakte creaties op basis van vis en groenten. De perfecte afsluiter van het seizoen, van 13 mei tot 6 juli.

Alle info over de Tram Experience vind je op www.tramexperience.brussels