7de editie Belgovino hand in hand met De Wijnroute

Dinant voor één dag hoofdstad van de Belgische wijnbouwers. Op 21 mei organiseren Belgovino, Belgian Wines en de Vlaamse Wijngilde samen een hoogdag ter ere van Belgische wijnbouwers (zonder grenzen). Belgovino wordt er die dag ingeleid door een rally langs vier Belgische wijndomeinen, gevolgd door een riante proeverij met nu al 30 ingeschreven Belgische wijnbouwers. Na 6 uitgaves in en rond Brussel, strijkt Belgovino samen met de Wijnronde neer aan de Maas.

Een prachtig uitgekiende rallye brengt de liefhebbers ’s ochtends langs vier wijndomeinen in de buurt van Dinant: Domaine du Chenoy, Château Bon Baron, Domaine du Ry d’Argent en Château de Bioul.

Om 12u30 start dan de wijnbeurs Belgovino in het stadhuis van Dinant. Het feit dat we naar de Maas trokken, heeft heel wat Belgo-Belgische wijndomeinen naar de beurs gelokt, zodat u getuige kan zijn krijgt van een unieke stand-van-zaken van de wijnbouw in ons land. Al even boeiend is om na te gaan hoe onze wijnbouwers in het buitenland evolueren. Jaar na jaar doen ze ervaring op, worden hun wijnstokken ouder en hun wijnen beter. En jaar na jaar zien we ook nieuwe namen en nieuwe wijnregio’s opduiken: Algarve, Central Valley, Toscane, Languedoc, Bordeaux, Rhône, Provence, Loire, Roussillon… De lijst van producenten vindt u online op de site van Vino Magazine: http://www.vinomagazine.be/nl/belgovino-2016

PRAKTISCH: RALLY: start vanaf 8u30. Startpunt Domaine de Chenoy, Rue du Chenoy 1b, 5080 La Bruyère.

BELGOVINO: Van 12u30 tot 18u30. Stadhuis Dinant. Adres: Rue Grande 112, 5500 Dinant. (Hoofdingang langs Parking vóór Stadhuis).