We lopen met blote voeten op warme aarde bij avondzon, een glas in de hand…
Alle voorgaande situaties vragen om een frisse rode wijn. Fris als in: knapperig, vers-fruitig, sappig, dorstlessend én wat koeler geserveerd. Rood als in: gebald en vrijgevig als de cabernet franc. Wijn als in: appellatie, eerlijk, een mooi product.
Wie vandaag de toekomst in de ogen kijkt, kiest voor bio. Pierre en Chantal Sourdais zijn bijna veertig jaar met hun domein, dus ook met de gezondheid van hun druiven, bezig. De stap naar bio was vanzelfsprekend, zodat ze hun middelgrote productie aan onweerstaanbare prijs/kwaliteit kunnen blijven aanbieden.
U bent nauwelijks €42 kwijt voor een karton van zes flessen en zal ook in de nazomer nog vaak zin krijgen in de Hardonnières. En blijft de laatste fles in de koelkast? Geen nood, de familie Sourdais verzekert u een bewaarpotentieel van 3 jaar.
De biologische wijn van Domaine des Hardonières, appellatie Chinon uit de onuitputtelijke Loire regio, is de wijn die liefhebbers op dit moment proeven. “Licht gekoeld”, dat staat dit jaar in het vocabularium van de wijnproever. Wie anno 2019 wil meepraten over het nieuwe genieten dat degusteren is, zet de geschikte rode wijn koel en drinkt een Chinon bij 13 graden. CHINON (€6,99, Colruyt)
Loire-Propriétés, een geliefkoosde producent van de Belgen
Het is het verhaal van een duurzame wederzijdse waardering die de Belgische consument verbindt met de grootste producent van het Loiredal. Via talrijke appellaties in de winkelrekken – meer dan tien in totaal – heeft Loire Propriétés, een groep van wijnbouwers verenigd rond vier coöperatieve wijnkelders, een distilleerderij en een handelsonderneming, zijn export naar België zien toenemen in de laatste 15 jaar. Sinds het begin van het derde millennium, is zijn verkoop gegroeid met 50% in ons land, waardoor de onderneming de derde grootste importeur van Loirewijnen is geworden.