Hyatt centric Buckhead Atlanta maakt openingsdebuut

Het 218 kamers tellende pand breidt de voetafdruk van het Hyatt Centric-merk uit in de beroemde buurt van Atlanta met door chef-koks vervaardigde eetconcepten van Hugh Acheson en Christopher Wilkins, een uitnodigende bar op het dak, een dompelbad en grootse vergaderruimten

Hyatt Hotels Corporation viert de opening van Hyatt Centric Buckhead Atlanta, een lifestyle hotel gelegen aan de rand van Lenox Square. Dit 15 verdiepingen tellende hotel beschikt over 218 gastenkamers, waaronder zeven suites, twee dinerconcepten van James Beard Award-winnende chef-kok Hugh Acheson en meer dan 3.700 sq ft aan vergader- en evenementenruimtes. Hyatt Centric Buckhead Atlanta biedt slimme reizigers een lanceerplatform voor de verkenning van de magie van Atlanta’s iconische culturele en entertainmentlocaties.

Het ontwerpteam koos voor een holistische benadering van Hyatt Centric Buckhead Atlanta en hield het begrip dualiteit in de openbare en privéruimten hoog in het vaandel. Het ontwerp van het pand is geïnspireerd op de geschiedenis van de aardewerkindustrie van Georgia, met speelse knipogen naar aardewerk en aardse kleurenschema’s aangevuld met gedurfde grafische elementen en in het oog springende texturen. Bij het binnenkomen van het hotel worden de gasten begroet door een met bloemen gestencilde muur die een lichtinstallatie accentueert van geweven hanglampen in langwerpige vormen die die van aardewerk nabootsen. Achter de incheckbalie bevindt zich een torenhoge terracotta muur. De liftdeuren openen zich voor levendige, zonnige kleuren die lijken op het glazuur van aardewerk in een driedelige installatie van de bekroonde Canadese kunstenares Claire Desjardins, getiteld Daydreamer. Op een van de buitenmuren van het hotel bevindt zich een waardige muurschildering van kunstenaar Lenia Castro van Buckhead Murals, die een perspectief biedt op de ontwikkeling van Atlanta en de staat Georgia.

De gastenkamers vestigen de aandacht op de diepe artistieke geschiedenis van Georgia met behang dat het gebarsten glazuur van aardewerk nabootst, vloerkleden geïnspireerd door de organische vorm en het glazuur van aardewerk en een natuurlijke sienna tint. De status van de Buckhead buurt als een modebestemming wordt weerspiegeld in de stijlvolle hoofdeinden, die zijn voorzien van een chevron stoffen patroon. De kamers zijn gemiddeld 400 sq ft, de suites  meer dan 850 sq ft.  Elke kamer heeft een verscheidenheid aan intuïtieve voorzieningen, waaronder een 65″ flatscreen LCD HDTV, een gezellige badjas met capuchon, exclusieve Beekind® – hoogwaardige, sociaal bewuste badartikelen en Drybar® – haardroger van salonkwaliteit. Gasten hebben ook toegang tot een licht en ruim fitnesscentrum met Peloton-fietsen en een panoramisch uitzicht op de buurt en skyline van Buckhead, evenals een verwarmd buitenzwembad met zonnedek op de tweede verdieping.

Twee unieke eetgelegenheden, onder leiding van de met een James Beard Award bekroonde chef-kok en auteur Hugh Acheson, eigenaar van Five & Ten en Empire State South, en Christopher Wilkins, eigenaar van Root Baking Co. en Pizza Jeans, maken deel uit van de Hyatt Centric Buckhead Atlanta-ervaring.

Mount Royal, een steakhouse in Montreal-stijl, bevindt zich op de begane grond en brengt de culinaire complexiteit van Quebec naar Buckhead met ingrediënten die afkomstig zijn uit zuidoost Georgia. Het restaurant biedt ontbijt, lunch, diner en contactloze levering op de kamer en is ontworpen om moderne en klassieke accenten te combineren. Op het dak van de 15e verdieping bevindt zich Spaceman, een binnen- en buitenlounge met ambachtelijke cocktails en een seizoensgebonden menu van deelbare gerechten, evenals een tv-ruimte buiten, tuinspelletjes en een ononderbroken uitzicht op de skyline van Atlanta.