Finalisten Ernesto Illy international coffee award 23

illycaffè kondigt de 27 finalisten aan die deel zullen uitmaken van de achtste editie van de Ernesto Illy International Coffee Award, de prijs ter nagedachtenis aan Ernesto Illy, zoon van de oprichter van het bedrijf, die meer dan drie decennia van deugdzame samenwerking met koffieproducenten viert. Onder hen worden de ‘Best of the Best’ en de ‘Coffee Lovers’ Choice’ gekozen, die op 16 november in New York worden uitgereikt tijdens een ceremonie in de New York Public Library.

In de loop van het jaar hebben de kwaliteitslaboratoria van illycaffè de monsters van de oogst 2022/2023 geanalyseerd en de beste partijen en producenten geselecteerd, op basis van zowel de kwaliteits- als de duurzaamheidsparameters van het bedrijf. De finalisten van deze editie komen uit Brazilië, Costa Rica, El Salvador, Ethiopië, Guatemala, Honduras, India, Nicaragua en Rwanda.

“Het is onze missie om liefhebbers van goedheid en schoonheid over de hele wereld te verblijden met de beste koffie die de natuur kan bieden, verrijkt met de beste technologieën en kunst – aldus Andrea Illy, voorzitter van illycaffè – met de Ernesto Illy International Coffee Award kunnen we de productie van steeds betere en duurzamere koffie stimuleren”.

De 27 finalisten van de Ernesto Illy International Award 2023, in alfabetische volgorde, zijn: Brazilië:Luis Manuel Ramos Fachada M. da Silva, Raimundo Dimas Santana Filho en São Mateus Agropecuária: Costa Rica : CoopeelDos R.L., CoopeSabalito R.L. en Finca San Carlos; El Salvador : Finca Agua Caliente; Finca Monterrey en Finca San Rafael; Ethiopië: Legesse Sherefa P.L.C. – Dawit Zerihun Kasahun Washing Station, Legesse Sherefa P.L.C. – Germa Adere Debele Washing Station en Tracon Trading P.L.C. – Guji Hambela Washing Station; Guatemala : Finca Buena Vista, Finca Danilandia en Pequeños Productores Santa Cruz Naranjo; Honduras : Finca Los Chagüites, Finca Mi Cafetal en Finca Santa Martha; India : Kogilehalla Estate, Nullore Estate en Woddaegooda Estate; Nicaragua : Finca San Antonio, Finca Zaragoza/Exportadora Atlantic en Proyecto LIFT Wiwilí; Rwanda : Kayumbu Coffee Washing Station, Mubuga Coffee Washing Station en Nyakabingo Coffee Washing Station.

De rangschikking van elk van de 9 finalisten wordt op 16 november bekendgemaakt bij de Verenigde Naties in New York tijdens een bijeenkomst waar de koffieproducenten zullen weten wie toegang heeft gekregen tot de finale van de Ernesto Illy International Coffee Award 2023. De 9 finalisten zullen worden beoordeeld door een onafhankelijke multidisciplinaire jury van internationale experts (chef-koks, journalisten, proevers en professionals), die ze zullen analyseren en zullen bepalen wie de titel ‘Best of the Best’ krijgt.

Consumenten worden ook uitgenodigd om de 9 finalisten te proeven en hun voorkeur uit te spreken via een reeks blinde proeverijen die in de weken voorafgaand aan de prijs worden georganiseerd in illy’s flagship stores over de hele wereld. De koffie met de meeste stemmen van de consumenten wint de prijs “Coffee Lovers’ Choice”. www.illy.com