IHG opent Hotel Indigo Bordeaux

Centre Chartrons: een kleurrijk, Boheems boetiekhotel in het hart van de stad. Voor de derde opening in Frankrijk heeft Hotel Indigo, onderdeel van het IHG Luxury & Lifestyle-portfolio, de Boheemse stad Bordeaux gekozen als nieuwe “pied-à-terre”. Dit designboetiekhotel ligt in de centrale wijk Chartrons, een pittoreske wijk op slechts een korte wandeling van de rivier de Garonne. Hotel Indigo is een van de weinige hotelmerken die een prachtig perspectief op de buurt biedt en de bezienswaardigheden, geluiden en smaken in onze ruimtes brengt. In Hotel Indigo Bordeaux – Centre Chartrons – met zijn kleurrijke nieuwe adres, het nabijgelegen Bassin d’Arcachon baai aan de Atlantische kust met zijn strandtinten, de beroemde Dune du Pilat en zijn authentieke oesterhutten die allemaal dienen als designkenmerken in het hele hotel. Veel meer dan alleen een bestemming, de 100 kamers van het hotel zijn uniek, net als de keuken van het restaurant op het dak, Tchanqué.

Hotel Indigo is ‘s werelds buurthotel en viert hoe gasten enkele van de meest inspirerende en cultureel rijke buurten in en buiten onze hotels over de hele wereld kunnen ontdekken of herontdekken. Een verblijf in een Hotel Indigo, is niet alleen een bezoeken, men wordt ondergedompeld in de buurt en neemt er een beetje van mee naar huis.

Specifiek voor Hotel Indigo Bordeaux is de wijk Chartrons vernoemd naar een middeleeuws charterhuis en heeft sindsdien een miljoen levens geleefd. Ooit een ontmoetingsplaats voor de grote wijnhandelaren, vandaag de dag is het een populaire plek voor de lokale bevolking en kenners van design en antiek. De hoofdstraat van het Chartrons, Rue Notre-Dame, is de thuisbasis van tal van restaurants met zonnige terrassen, wijnbars en enkele van de beste bakkerijen van Bordeaux. Er zijn ook boetieks met accessoires, boheemse chique mode, handgemaakt speelgoed en lokale gastronomische producten.

Elk detail, elke kamer in het hotel is zorgvuldig doordacht door ontwerper Stella Cadente. Door haar materiaal- en kleurkeuze vertelt de ontwerpster het verhaal van een familievakantie in een pension aan het Bassin d’Arcachon. Elke kamer is een uitnodiging tot verbeelding en familieherinneringen. Met zijn warme, geruststellende gele tinten herinnert de kamer “Pilat” aan zonnige middagen doorgebracht op de zandduinen. De “Sunset” kamer, met zijn oranje en koraalkleuren, is een verwijzing naar de zonsondergangen die mensen samen in de buurt bekijken. De ‘Lagoon’ kamer, doet denken aan de rustige blauwe zeeën, terwijl de ‘Rotunda’ suites het allerbeste van het hotel inkapselen in termen van esthetisch ontwerp en visuele pracht.

Restaurant Tchanqué op de 7de verdieping, is de perfecte mix van Bordeaux Arcachon en Venice Beach in Californië en biedt een tijdloze ervaring op de top van Bordeaux. Voor ontbijt en diner worden gezonde, verse en stevige gerechten geserveerd met lokale ingrediënten geïnspireerd op de baai van Arcachon en het Baskenland. Het menu van chef-kok Stacy Williams is genereus en gastronomisch, met zeevruchten als centraal thema in veel gerechten. Voorbeelden zijn garnalenbroodjes of aangebraden tonijnhapjes van het deelmenu tot hoofdgerechten zoals de zeevruchten linguine, geroosterde zeeduivel of Octopus a la Plancha om de smaakpapillen te verleiden. Zoete lekkernijen variëren van de kenmerkende romige cannelés of choux d’amour als een deeloptie. De Tchanqué-restaurantervaring gaat nog verder, met een oesterbar, “de chef’s table” om te genieten van de gezellige geest over gedeelde borden, kenmerkende cocktails en een lokale wijnkaart die is gebouwd in samenwerking met lokale producenten.

Het hotel is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt in de buurt van de Cité des Vins, het Bassin Des Lumières, de Jardin Public en het majestueuze Place Des Quinconces. Het ligt in het hart van de wijk Chartrons, bekend als een klein “dorp” in de stad.

De kamers van Hotel Indigo Bordeaux omvatten premium suites met panoramisch uitzicht, premium familiekamers, standaard en premium kamers, het restaurant Tchanqué op het dak zorgt voor een adembenemend uitzicht over de buurt. Er is ook een fitnessruimte, een coworkingruimte, open voor het publiek en vier conferentiezalen