Luxury Collection: Koeningshof München

De Luxury Collection maakt zijn debuut in Duitsland : opening Koenigshof, München

 

The Luxury Collection, onderdeel van Marriott Bonvoy’s portfolio van meer dan 30 buitengewone hotelmerken, kondigt de langverwachte opening aan van Koenigshof, een Luxury Collection Hotel, München. Deze accommodatie ligt in het hart van het historische “Stachus”-plein in München en markeert het debuut van het merk The Luxury Collection in Duitsland. Koenigshof, a Luxury Collection Hotel, München omarmt het rijke erfgoed en de levendige cultuur van de stad en biedt een ongeëvenaarde mix van luxe gastvrijheid en lokale authenticiteit. Het hotel is ontworpen door de internationaal geprezen architecten Nieto Sobejano en vangt de tijdloze verfijning en houding van München met een nieuw, eigentijds ontwerp, dat de rijke verhalen en cultuur van de stad prachtig belichaamt en unieke, transformerende ervaringen biedt in de Beierse hoofdstad.

Aan het roer van de transformatie zorgden Nieto Sobejano Architects en Landau + Kindelbacher ervoor dat dit volgende hoofdstuk van het erfgoed van het historische gebouw wordt geëerd, terwijl het gevoel van luxe op een moderne manier wordt geherinterpreteerd. Bij aankomst worden gasten verwelkomd in een adembenemend, ruim atrium dat het ontwerpconcept van het hotel “Stachus Serenity” introduceert, dat individualiteit en lokale connectiviteit weerspiegelt. Door de implementatie van lamellenstructuren en grote, goudkleurige muren, was de architecturale benadering om de gevel te openen naar het “Stachus”-plein en een verbinding tot stand te brengen tussen het interieur en exterieur van het hotel, waardoor een luxe stedelijk toevluchtsoord ontstond.

“München is een van Europa’s meest dynamische en artistieke steden, doordrenkt van geschiedenis, waardoor het een natuurlijke match is voor The Luxury Collection – een merk dat bekend staat om het vieren van authenticiteit en het leveren van inheemse hotelervaringen”, aldus Helen Leighton, Vice President, Luxury Brands, Europa, Midden-Oosten en Afrika, Marriott International. “Gelegen in het hart van de stad, Koenigshof, a Luxury Collection Hotel, München opent met eigentijds design, onberispelijke service en een scala aan levensgenieters. We zijn verheugd om het volgende niveau van luxe gastvrijheid naar Duitsland te brengen en kijken ernaar uit om wereldwijde ontdekkingsreizigers te verwelkomen terwijl ze deze betoverende bestemming ontsluiten.”

In het hotel speelt kunst een sleutelrol als onderdeel van de gastbeleving – een weerspiegeling van de geschiedenis van het Huis Wittelsbach, de voormalige Beierse heersende familie, die in de 16de eeuw een kunstcollectie opbouwde. Het doel van het Koenigshof, a Luxury Collection Hotel, München is om de rijke traditie van het verzamelen van kunst in Beieren naadloos te combineren met de huidige passie van de stad voor beeldende kunst. De kunst in het hotel vertegenwoordigt nationaal en internationaal bekende kunstenaars zoals Joseph Beuys, Christo und Jeanne-Claude en David John Flynn en vele anderen, en vormt een aanvulling op de architectuur en het interieurontwerp van het hotel.

Het hotel beschikt over 106 kunstzinnig ingerichte kamers en suites, die moderne luxe tonen met een verfijnde mix van spectaculaire interieurs en ultramoderne technologie. De kamers vormen een toevluchtsoord te midden van de drukte van de stad en weerspiegelen de gecultiveerde persoonlijkheid die de geest van München definieert die met een vleugje lokale charme. De “Munich Serenity”-thee is exclusief voor het hotel gemaakt in samenwerking met Samova Tea, waarbij meer dan twaalf lokale kruiden worden gemengd. Het kroonjuweel van Koenigshof is de 250 m² grote split-level Presidential Suite op de achtste en negende verdieping, die een ultieme luxe-ervaring biedt.

Koenigshof staat garant voor een levensgenieter en is de thuisbasis van drie onderscheidende restaurants, waaronder het restaurant GRETA OTO München, gelegen op de 9de verdieping met een panoramisch uitzicht over de stad. Dit levendige Latijns-Amerikaanse restaurant, onder leiding van de beroemde Peruaanse chef-kok Michael Cánepa, wordt de nieuwste sociale hotspot van de stad, met een innovatief menu dat de zintuigen zal prikkelen. In het weekend gaan het restaurant en de bar over in een clubachtige sfeer waar gasten kunnen genieten van uitzonderlijke Amazone-cocktails in de aangrenzende bar of op het dakterras. The Green daarentegen is een serene lounge waar lokale delicatessen worden geserveerd, waaronder de speciaal vervaardigde Koenigshof-thee en de extravagante “Koenigshof-Torte”, een eerbetoon aan de wereldberoemde Beierse “Prinzregententorte” met een uniek ontwerp dat de architectonische buitenkant van het hotel weerspiegelt. De Gold lounge biedt een rustige, residentiële ruimte op de derde verdieping om te ontspannen met een samengestelde selectie boeken en kunstwerken die de unieke persoonlijkheid van München als een van de meest historische culturele locaties in Europa laten zien. Compleet met een buitenterras en een adembenemend uitzicht over de stad en de Beierse Alpen, kunnen gasten vanaf hier genieten van de speciale editie Koenigshof Bellini, gemaakt met perzikpuree uit de bergen, citroenolie gemaakt aan de Amalfikust en aangevuld met Ruinart Brut Champagne.

Voor privé-evenementen biedt The View op de 9de verdieping plaats aan maximaal 50 gasten, met een eigen bar, lounge en toegang tot het terras. De ruimte is uitgerust met de nieuwste AV-technologie en wordt aangevuld met een culinair aanbod van GRETA OTO. Intieme bijeenkomsten met maximaal 12 gasten kunnen gebruik maken van The Studio op 3de verdieping en genieten van het moment met een eigen bar.

Koenigshof, a Luxury Collection Hotel, München biedt wereldverkenners een unieke en authentieke ervaring van de stad door middel van lokaal geïnspireerd design, levensgenieters en mogelijkheden om de bestemming te ontdekken. Kenmerkende gastervaringen zijn onder meer rondleidingen door de stad om de Gemuetlichkeit van München te ontdekken, een staat van warmte, vriendelijkheid en goede moed. Onder begeleiding van de conciërge kunt u een bezoek brengen aan de beroemde Viktualienmarkt. Oorspronkelijk was het een boerenmarkt, tegenwoordig is het een plek waar fijnproevers traditionele Beierse producten en exclusieve lokale gerechten kunnen proeven, maar ook verhalen en insidertips van de conciërge mee naar huis kunnen nemen.