Carcasse verkozen tot N°5 ‘Beste steak restaurant’ ter wereld

CHEF TIMON MICHIELS BEST YOUNG CHEF 2024!

 

World’s 101 Best Steak Restaurants Awards, de naam zegt het zelf. De organisatie gaat op zoek naar de 101 beste steak restaurants ter wereld. De winnaar werd bekendgemaakt.

En opnieuw staat Carcasse bovenaan, met de felbegeerde titel in de categorie ‘Continental Europe’, te vinden aan de Belgische kust Koksijde, en vanaf 27 juni ook in Knokke.

Carcasse brengt het vlees van Dierendonck recht uit de slagerij op je bord. Van kop tot staart. Net als in de beenhouwerij staat deze filosofie centraal. Niets gaat verloren. Dierendonck staat voor vlees met een verhaal. Hendrik Dierendonck zorgt voor eerlijk vlees van topkwaliteit en chef Timon Michiels gaat ermee aan de slag. De overwinning weerspiegelt waar Carcasse voor staat: ambacht, terroir, respect voor dier en natuur en innovatie.

“Carcasse geeft je het gevoel in een beenhouwersatelier te zijn. Een restaurant rechtstreeks verbonden met een slagerij, dat zie je niet vaak. Ik heb mijn insteek als chef en Hendrik die van hem als beenhouwer. Twee werelden die samenkomen, dat werkt enorm inspirerend. – Timon Michiels, chef van Carcasse.

World’s 101 best steak restaurants is een jaarlijkse ranglijst van ‘s werelds 101 beste steakrestaurants. De 7 beoordelingscriteria omvatten: De smaak, terroir, karakter, marmering, snit en bereiding van het aangeboden vlees. De keuze van het vlees, inclusief aspecten zoals rijping, oorsprong en portiegrootte.  De kwaliteit van de service, inclusief de kennis van het personeel over vlees en producten. De gedetailleerde beschrijving van de menuopties, inclusief informatie over het ras, de oorsprong, het geslacht, de rijping, de voeding, de leeftijd bij slachting en de bereidingswijze. De gebruiksvriendelijkheid van het reserveringssysteem. De aanwezigheid van een internationaal vriendelijke website. Het interieurontwerp en de algehele uitstraling van het restaurant.

worldbeststeaks.com