Dat Sumadija een op en top
wijnstreek is bewijst ook wijnhuis Aleksandrovic. Zij staan bekend om hun
sprankelende wijnen op basis van Chardonnay en Pinot Noir en gemaakt volgens de
originele ‘méthode Champennoise’. Toen de koninklijke wijnmeester Zivan Tadic,
die na WOII emigreerde naar Canada, vernam dat de familie Aleksandrovic opnieuw
wijn ging verbouwen in zijn thuisregio Oplenac, stuurde hij prompt de originele
samenstelling van de Trijumfwijn door. Deze wijn werd voor de oorlog in heel
wat koninklijke paleizen in Europa geserveerd. Ondertussen zijn de
Trijumfwijnen het paradepaardje van huis Aleksandrovic dat naast de sprankelende
wijnen vooral bekend staat om zijn blends van witte druivensoorten zoals
Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Blanc en Riesling. Onder de liefhebbers van
de Aleksandrovic-wijnen hoort ook voormalig Russisch schaakkampioen Karpov, die
geregeld een bezoekje brengt aan huis Aleksandrovic. Wil je zelf de wijngaard
en wijnkelders bezoeken, ga dan naar http://vinarijaaleksandrovic.rs/Vinarija