A remixed icon: Out of the blue

BANG & OLUFSEN EN ADER ERROR WERKEN SAMEN AAN DRAAGBAAR GELUID VOOR DE VOLGENDE GENERATIE.

Bang & Olufsen en ADER ERROR zijn verheugd om een limited edition samenwerking aan te kondigen met een eenvoudige en strakke draagbare luidspreker met accessoires waar mode en muziek op een prachtige manier samensmelten. Voor de samenwerking legt het in Seoul gevestigde modemerk zijn eigen visie over de krachtige en tijdloze Beosound A1 draagbare luidspreker van Bang & Olufsen. De kenmerkende Z-blauwe kleur van ADER ERROR straalt door, terwijl een op maat gemaakte luidsprekertas en luidsprekerstandaard zijn ontworpen door ADER ERROR om een grenzeloze levensstijl te bevorderen.

“De samenwerking begint bij de ontmoeting van twee merken die veel van dezelfde waarden delen rond muziek en cultuur. ‘The Blueism’, de titel van de collectie, vertegenwoordigt de beweging die we voor onze gemeenschap willen creëren,” zegt ADER ERROR en vervolgt: “We wilden iets heel vertrouwds op een onbekende manier presenteren. Mensen op een nieuwe manier verbinden met muziek en mode”. “Bang & Olufsen verlegt al bijna een eeuw lang de grenzen op het gebied van audio en home entertainment. Het overhandigen van onze Beosound A1 draagbare luidspreker aan het ontwerperscollectief van ADER ERROR is een perfect voorbeeld van hoe onze kenmerkende luidspreker een statement wordt, zowel qua uiterlijk als geluid,” zegt Andra Gavrilescu, hoofd merksamenwerkingen bij Bang & Olufsen.

Luidsprekertas als mode-item

De ronde luidsprekertas, geïnspireerd op de vorm van Beosound A1, haalt zijn inspiratie uit de zachtheid van een dik kussen in contrast met de hardheid van een luidsprekerschaal en helpt de drager om intuïtief het doel van de tas te herkennen. De luidsprekertas is gemaakt van zacht rundleer, katoenvulling en afgewerkt met een verstelbare schouderband en een zakje, waardoor de luidspreker veilig kan worden bewaard en de drager de luidspreker onderweg handsfree kan meenemen. Door de grenzen tussen mode, muziek en een elektronisch apparaat te overstijgen, wekt de luidsprekertas ook aantrekkelijkheid op door zijn ontwerp alleen al.

Luidsprekerstandaard transformeert geluid tot een kunstwerk

De luidsprekerstandaard van ADER ERROR, ontworpen met ADER’s eigen vormgevings taal en gebaseerd op de innovatieve geest van Beosound A1, biedt een geheel nieuwe visuele ervaring. De inspiratie achter de ADER ERROR-standaard toont hoe luidsprekers in huis worden gepositioneerd. Vaak op een tafel, op de vloer of aan de muur, maar zelden op een standaard. Geplaatst in de standaard, transformeert de luidspreker tot een kunstwerk. Eigentijds en visueel aantrekkelijk.

Onder de merkfilosofie is de luidsprekerstandaard ontworpen om in harmonie te zijn met verschillende omgevingen, waarbij rondingen en rechte lijnen worden gecombineerd met metalen materiaal op organische wijze. Het aluminium statief bestaat uit drie afneembare delen, waarbij de uitstekende stevige kwaliteit en draagbaarheid worden getoond.

Een muziek krachtpatser afgestemd op het gehoor

De luidspreker zelf heeft een 3,5-inch aluminium conus-midwoofer met een krachtig neodymium-magnetisch systeem, een zijden koepel van ¾ inch en geavanceerde DSP-filtering aangedreven door een paar 30-watt klasse D-versterkers. En – zoals altijd – afgestemd op het gehoor door de gerenommeerde tonmeisters van Bang & Olufsen in Struer, Denemarken.

De luidspreker biedt een geluidsverspreiding van 360 graden, tot 18 uur afspeeltijd en is volledig stof- en waterdicht (IP67). De luidspreker bevat ook een 3-microfoon array, wat zorgt voor helderheid bij gesprekken wanneer de Beosound A1 als luidsprekertelefoon wordt gebruikt.

Ter viering van de samenwerking wordt de Beosound A1 ADER ERROR Edition met luidsprekerstandaard en de ronde ADER ERROR-luidsprekertas onthuld tijdens de Bang & Olufsen x ADER ERROR pop-up in Seoul vanaf 10 april 2024. De collectie is vanaf 11 april 2024 beschikbaar in de Ekademe winkel in Almere.