Bar Amigo Brussel

Hotel Amigo, een hotel van Rocco Forte, en Fulvio Pierangelini, de vermaarde Italiaanse chef-kok die er al jarenlang een eenvoudige, strakke keuken serveert, zetten de toon voor een nog gezondere en genereuzere voeding. Ze kondigen namelijk een samenwerking aan met bestsellerauteur Pascale Naessens, het boegbeeld van de evenwichtige natuurlijke voeding, voor een nieuw menu in Bar Amigo, de bar met Belgische ‘casual-chiquesfeer’ in het historische hart van Brussel.

De nieuwe menukaart van Bar Amigo, Pascale Naessens for Rocco Forte Nourish, is beschikbaar vanaf 12 oktober 2016 en zal een weerspiegeling zijn van het seizoen én van Pascales pure eten ‘dat je gelukkig maakt’. Haar creaties zijn niet alleen gezond en voedzaam, maar bovenal een genot voor alle zintuigen: de smaakzin, dankzij de kwaliteit en buitengewone versheid van de aangeboden producten; het gezicht, dankzij het fraaie serviesgoed, dat van a tot z door Pascale zelf is ontworpen en waarin de gepresenteerde gerechten prachtig tot hun recht komen; de reukzin, dankzij de aroma’s die elke compositie in het bord vrijgeeft; de tastzin, dankzij het verfijnde aardewerk en de groenten die soms zelfs heerlijk met de vingers kunnen worden geproefd; en tot slot het gehoor, dat blij wordt van de smaakexplosies van al die vakkundig georkestreerde ingrediënten.

‘Rocco Forte Nourish’ is de gloednieuwe formule voor het gezonde aanbod van alle Rocco Forte-hotels. Deze formule bevordert een gezonde levensstijl en biedt de gasten evenwichtige maaltijden om aan te geven dat het ook op reis mogelijk is om gezond te blijven eten. Dit programma in partnerschap met een aantal bekende ambassadeurs en chef-koks met aandacht voor gezond eten is zowel bedoeld voor toeristen als voor lokale foodies die houden van gezond eten.

Voor Bar Amigo begon alles bij een ontmoeting, een emotie … Fulvio Pierangelini ontdekte Pascale Naessens via haar kookboeken. Hij voelde zich meteen aangetrokken tot haar visie op eten, haar bijzondere aandacht voor de producten en het belang dat ze hecht aan de combinaties in haar gerechten. Fulvio wilde haar graag ontmoeten, en vroeg of Pascale een informele afspraak met hem wilde maken van ongeveer een uur. Al snel voelden ze echter dat er iets aan het gebeuren was, een emotie, een verstandhouding, een drang om samen iets te creëren en hun passie te delen met anderen. Een heuse ‘coup de foudre’ door een gemeenschappelijke passie: heerlijk eten.

Al snel ontstaan plannen voor een samenwerking. Ze overlopen samen de talloze recepten die Pascale ontwikkelde, en Fulvio selecteert er een aantal om te serveren in Bar Amigo. Twee orkestleiders aan het hoofd van eenzelfde project, dat liefhebbers voor het eerst de mogelijkheid zal bieden om Pascales gerechten te komen proeven. Bar Amigo blijft immers de enige plaats waar mensen kunnen kennismaken met haar creaties.

Pascale Naessens is de best verkopende auteur van België en heeft inmiddels al zeven boeken op haar palmares, die stuk voor stuk bestsellers zijn. Hierin bewijst ze dat gezellig genieten wel degelijk te combineren valt met gezond eten. “Gezond eten betekent voor mij niet minder eten of inboeten aan smaak. Integendeel, het betekent voor mij net meer eten, met meer afwisseling en meer smaak.” Pascale koestert niet alleen een passie voor koken en gezondheid, maar is ook een gerenommeerd keramiste. Haar serviesgoed wordt wereldwijd verkocht onder de merknaam ‘Pure by Pascale Naessens for Serax’.

Fulvio Pierangelini doorkruist heel Europa om advies te geven in de restaurants van de Rocco Forte-hotels. Hij wordt gerespecteerd door zijn collega’s wereldwijd en is geen man van compromissen. Voor hem telt alleen het product. Hij selecteert en respecteert het, en praat er soms zelfs tegen. Voordat hij chef-kok werd in de keuken van de Rocco Forte Hotels, stond hij 28 jaar lang aan het fornuis van zijn eigen restaurant ‘Il Gambero Rosso’ in San Vincenzo (Livorno), waar hij heeft bewezen dat een sterrenkeuken niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Het herfst-wintermenu Pascale Naessens for Rocco Forte Nourish, ontwikkeld door Pascale Naessens voor Hotel Amigo, ziet er als volgt uit: Tartaar van bloemkool, grijze garnalen en zwarte truffel € 23, Soep van rode kool, ricotta € 12, Linzen, wortelen en aardappelen € 15, Omelet met portobello-champignons en kruiden € 12, Zeewolf en venkel in papillot € 33, Kipfilet met sperziebonen € 24

RESERVATIES: T: +32 (0) 2 547 4719 – E: cferrigno@roccofortehotels.com

OPENINGSUREN BAR AMIGO: Dagelijks van 10.00 tot 01.00 uur. Het menu ‘Pascale Naessens for Rocco Forte Nourish’ is dagelijks verkrijgbaar van 12.00 tot 14.30 uur en van 19.00 tot 22.30 uur

Rocco Forte Hotels is een groep van tien individuele hotels en resorts, opgericht door Sir Rocco Forte en zijn zus Olga Polizzi in 1996. De prachtige gebouwen op uitzonderlijke locaties maken van alle hotels, zowel de historische als de eigentijdse, een bezienswaardigheid. De hotels worden geleid door een familie met een horeca-ervaring die vier generaties teruggaat. Alle hotels bieden dezelfde uitzonderlijke service, zodat de gasten optimaal kunnen genieten van al het moois in de steden en de omliggende gebieden.

Rocco Forte Hotels omvat de volgende hotels: Hotel de Russie, Rome; Hotel Savoy, Firenze; Verdura Golf & Spa Resort, Sicilië; The Balmoral, Edinburgh; Brown’s Hotel, Londen; The Charles Hotel, München; Villa Kennedy, Frankfurt; Hotel de Rome, Berlijn; Hotel Amigo, Brussel; Hotel Astoria, Sint-Petersburg. Komende openingen: Djedda in 2016, Shanghai in 2018.