Belgische primeur !

: ‘Aoste Plus’ eerste boterhambeleg met Nutri-Score A

 

Aoste Plus: de gezondste sneetjes voor tussen de boterham

Een unicum op de Belgische charcuteriemarkt: het Belgische Aoste innoveert en brengt als eerste en enige smaakvolle én gezonde charcuterie met Nutri-Score A op de markt. Zowel de Aoste Plus kalkoen- en kipfilet, alsook de gekookte ham krijgen dit jaar de hoogst haalbare Nutri-Score. Door het vet- en zoutgehalte nog verder te verlagen en door vezels toe te voegen, behaalden de producten Nutri-Score A. Hierdoor kunnen vleesliefhebbers vanaf februari in één oogopslag kiezen voor de gezondste sneetjes uit het schap. Laat je alvast inspireren door het gezonde en lekkere lunchrecept van diëtist, auteur en chef Michaël Sels (UZA).

Aoste Plus: de gezondste charcuterie. Dankzij het Nutri-Score label kan je onmiddellijk zien hoe gezond een product is en in welke mate het past binnen een gevarieerd dieet. Ga je voor gezond? Kies dan producten met een donker- of lichtgroene kleur met de letter ‘A’ of ‘B’. Vanaf begin dit jaar kleuren de Aoste Plus producten dus donkergroen, met Nutri-Score A. Zowel de Aoste Plus kalkoen- en kipfilet, alsook de gekookte ham behalen hiermee officieel de beste score op de markt.

Onderzoek toont aan dat gezond eten voor veel Belgen steeds belangrijker wordt. We houden van ons sneetje vlees tussen de boterham, maar willen tegelijkertijd ook minder vet consumeren. Ook binnen het charcuterieschap zijn consumenten actief op zoek naar gezondere alternatieven. Onder het motto ‘minder is méér’ biedt Aoste Plus het antwoord: minder vet, zout en additieven én dezelfde heerlijke smaak.

“De Belg is een echte Bourgondiër: we houden énorm van lekker eten. Tegelijkertijd merken we dat consumenten steeds bewuster bezig zijn met hun gezondheid. Met onze Aoste Plus range richten we ons op die bewust gezonde eter. Smaak is echter ook voor hen cruciaal en blijft de rode draad doorheen heel ons gamma. De lancering van deze drie Aoste Plus producten met Nutri-Score A is trouwens nog maar het begin van ons health platform dat we willen uitbouwen als merk!” zegt Kim Baert, Marketing Manager bij Aoste.

Als extra inspiratie voor gezonde boterhammen, creëerde Michaël Sels volgend gezond en lekker recept: pompernikkeltoast met Aoste Plus kipfilet, gele paprikaspread en groentekiemen.

Ingrediënten: 4 sneetjes Aoste Plus kipfilet – 2 pompernikkelboterhammen – 150g gegrilde gele paprika – 200g ricotta – Handje kiemgroenten – Peper en zout

Zo ga je aan de slag: • Mix ricotta en paprika tot een spread in de blender, breng op smaak met peper en zout – • Rooster het brood – Besmeer het brood met de spread – • Verdeel de Aoste Plus kipfilet bovenop het brood –    Werk af met de kiemgroenten en tast toe!

Praktisch : Aoste Plus kipfilet en gekookte ham zijn nationaal verkrijgbaar vanaf februari bij Delhaize, Carrefour, Spar, Cora, Colruyt, Intermarché en Match. Opgepast: Aoste Plus kalkoenfilet is pas verkrijgbaar vanaf maart.

Aanbevolen verkoopprijs voor de Aoste Plus kipfilet, Aoste Plus kookham alsook de Aoste Plus kalkoenfilet is €3,19.