Belvedere Vodka viert de natuur

Belvedere Vodka, ’s werelds originele luxe wodka, viert met trots zijn natuurlijke afkomst met de lancering van zijn manifest ‘Be Natural’, waarin wordt uitgelegd wat natuurlijk zijn precies inhoudt voor Belvedere, en met de lancering van de Belvedere Spritz Collection die bestaat uit 100% natuurlijke en suikerarme cocktails.

Belvedere trekt de standaard definities van ‘natuurlijk’ verder door en heeft ambities die verder reiken dan gewoon natuurlijk handelen. Het manifest bevat tien concrete principes met één centrale boodschap: hou het simpel, echt en helder. Belvedere wordt vervaardigd van slechts twee ingrediënten – Dankowskie-rogge en bronwater–en blijft simpel, zonder additieven of verbeteraars. Dit recept strookt met de Poolse herkomstbenaming die een 60 jaar oude stooktraditie beschermt. Nooit wordt er suiker toegevoegd.

Echte ingrediënten hebben meer smaak. Belvedere Vodka wordt gedistilleerd uit grondstoffen die afkomstig zijn uit eigen streek: zorgzaam geteelde, geoogste en gegiste rogge afkomstig van tien zorgvuldig geselecteerde boerderijen uit de buurt. De ruwe alcohol gaat naar de distilleerderij Polmos Zyrardów en wordt er aangelengd met water uit eigen ongerepte bronnen in de buurt van Zyrardów. Belvedere is dus helemaal een creatie van eigen bodem. In de gearomatiseerde wodka’s van Belvedere worden altijd 100% verse en natuurlijke ingrediënten gebruikt die van de struik of boom zijn geplukt en niet afkomstig zijn uit een laboratorium.

Belvedere houdt het bovendien helder-transparant van nature en natuurlijk transparant. Belvedere kiest voor een minimalistische benadering, niet alleen in de productie, maar ook als het gaat om cocktails. Maak kennis met de Belvedere Spritz Collection, twaalf natuurlijke en heerlijk verfrissende longdrinks, fruitig van smaak, suikerarm en eenvoudig te maken. Op basis van het populaire recept voor Spritz wordt de Belvedere Spritz bereid met een natuurlijke smaakstof, aangelengd met spuitwater en tonic, en afgewerkt met twee verse garneringen.

“Bij Belvedere zijn we ervan overtuigd dat alles wat we doen doordrongen moet zijn van onze natuurminnende mentaliteit. Ons nieuwe manifest vestigt de aandacht op onze liefde voor puur natuur, van de verse lokale ingrediënten die we selecteren, tot de landbouwpartners die we steunen en onze ecologische voetafdruk die we proberen te verkleinen”, zegt Claire Smith-Warner, hoofd Spirit Creation & Mixology bij Belvedere Vodka. “We houden onze wodka eenvoudig en natuurlijk, dus vinden we dat onze longdrinks ook die volle smaak uit de natuur moeten hebben. De Belvedere Spritz Collection is de perfecte belichaming van die filosofie –alle cocktails zijn suikerarm, heerlijk van smaak en zalig verfrissend.”

Belvedere Spritz–ons eigen cocktailrecept: 3ml Belvedere Vodka, 3ml Lillet Blanc, partjes grapefruit, takje tijm. Vul aan met gelijke delen spuitwater en Fever-Tree-tonic. Schenk alle vloeibare ingrediënten in een spritzglas van Belvedere over ijs. Garneer met de grapefruitpartjes en een takje tijm.

BELVEDERE VODKA

Ontstaan uit rogge, water, karakter. Belvedere zag het levenslicht in 1993. Het was het eerste merk dat in het wodkasegment een nieuwe norm voor uitzonderlijke kwaliteit zette en de categorie van de luxe wodka creëerde. Vandaag worden het bijzondere karakter en de compromisloze integriteit van Belvedere internationaal erkend door veeleisende wodkafans, die het natuurlijke karakter van de wodka zonder additieven weten te appreciëren. Belvedere wordt gemaakt van Poolse Dankowskie-rogge en water uit eigen ongerepte bron, wat een smaakprofiel geeft dat bijzonder zacht is, met een subtiele zoetheid en een zachte, zuivere afdronk.