Bulleit Bourbon

Bulleit Bourbon is een Kentucky Straight Bourbon whiskey die wordt gekenmerkt door een hoge rogge content voor een bourbon (ongeveer 28% van de mash bill) en ten minste zes jaar wordt gerijpt. Bulleit Bourbon wordt gedistilleerd en gerijpt in kleine batches door Lawrenceberg Distillers Indiana Distillery, hoewel de eigenaar Diageo niet alle productie-informatie prijsgeeft. Kentucky kalksteen-gefilterd water vormt de basis voor het karakter van de bourbon, terwijl verkoolde Amerikaanse eikenhouten vaten een rokerige ruggengraat aan de whiskey geven. Dit is de originele Amerikaanse versie met een hoger alcoholpercentage.

Hoe dan ook, Bulleit Bourbon is een bourbon als geen ander, geïnspireerd door een 175 jaar oud recept van de Bulleit familie. Deze echte Kentucky bourbon whiskey met hoge rogge inhoud wordt gepresenteerd in een iconisch geïnspireerde fles en groeide uit tot de favoriet onder barmannen en mixologisten over de hele wereld.

De oorsprong van de ‘Small Batch Bourbons’ leidt terug naar de tijd dat de ontdekkingsreizigers Amerika ontdekten. Nog voordat Amerika als Verenigde Staten bekend werd was Kentucky het hart van het begin van de Bourbon industrie. Kentucky was toen bekend als ‘Kentucky Territory’ waar veel ontdekkingsreizigers neerstreken en hun boerderij begonnen en over het algemeen begonnen met het verbouwen van maïs. Dit deden ze omdat ze op deze manier ‘corn writs’ kregen, een soort eigendoms akte voor het land dat ze op dat moment cultiveerden. Om hun overschot van maïs van bederven te behoeden gingen ze het maïs malen en destilleren, op deze manier was het Kentucky Territory binnen mum van tijd bijna 2000 boerderij-distilleerderijen rijker. Hier begint het ontstaan van de Small Batch Bourbons. Elke distillateur had zijn eigen manier van stoken en rijpen ontwikkeld en zo ontstonden er vele variëteiten van de distillaten. Door jaren lange kennis en expertise van generatie op generatie zijn de Small Batch Bourbons van vandaag stuk voor stuk unieke whiskeys met elk hun karakteristieke eigenschappen. Ze zijn ambachtelijk gemaakt en verschillen van batch tot batch. Tegenwoordig is Kentucky in totaal voor 95% verantwoordelijk voor de bourbon productie van Amerika.

Op de proeftafel:

Kleur: licht amber. Neus: licht pittig, met karamel, romige vanille en fruitigheid van de rogge en boterachtige pralines. Smaak: fijne zijdezachte aanzet, honingzoete specerijen,  hints van vanille en vanilleboon, karamel en pralines in de achtergrond. De finish is kruidig, rijke fruitige karamel en terugkomende fruitigheid van appels en zoetige tonen met lange impressies van peperkruid.

Fever Tree Ginger Ale

De Fevertree Ginger Ale lijkt de droomcompagnon voor cocktails met Bulleit Bourbon. Deze ginger brengt het beste van 3 verschillende natuurlijke gembersoorten bij elkaar. Deze drank wordt zelfs bejubeld door whiskykenners die blij zijn dat ze eindelijk een Ginger Ale kunnen aanraden om te mixen met andere producten.

Tot de ingrediënten behoren bronwater, rietsuiker, citroenzuur, natuurlijke gembersoorten, natuurlijke smaakmakers en natuurlijke karamel. De kleur van deze drank is zuiver en bevat een gouden tint. Het aroma geurt naar frisse gember met hints van limoen. De smaak wordt uiteraard gekenmerkt door de verschillende gembersoorten die erin werden verwerkt. Door deze zorgvuldige keuze van het basisingrediënt, ontstond er één van ’s werelds beste Ginger Ale’s die wereldwijd aangeraden wordt door ‘spiritexperten’. De extra complexiteit bij deze Fevertree komt tot stand door middel van een citrustint die het geheel ondersteunt.