Burger Guereilla in Maasmechelen

Ter ere van de derde verjaardag van Ellis Gourmet Burger op 16 november in Maasmechelen Village namen topchefs Wout Bru en Danny Vanderhoven het tegen elkaar op. Beide chefs verrasten met hun interpretatie van de ultieme gourmet burger en maakten er een feestelijke avond van. Ook het hamburgerdessert van chocolatier BOON achteraf bekoorde ieders smaakpapillen.

Een sesambroodje met kip en gamba en een lokale toets met zijn eigen Black Mountain gin was de keuze van Danny Vanderhoven van restaurant Danny in Maasmechelen. Hij haalde inspiratie voor de smaakcombinatie met de gin bij zijn grootvader die 30 jaar lang mijnwerker was. Het mijnverleden maakt een belangrijk deel uit van de Maasmechelse geschiedenis en dat weerspiegelde dit gerecht van een kleine gourmet burger met een oosters soepje erbij helemaal. Ook de Sauvignon blanc van Leyda Valley, een Chileense wijn, vulde het gerecht perfect aan.

Wout Bru ging aan de slag met de, volgens Ellis Gourmet Burger, perfecte diameter van een gourmet burger: 11 cm. Hij serveerde een Peking Duck Style burger met rauwe prei, lente-uitjes en Hoisinsaus. Het gerecht moest voor hem vooral de herkenbaarheid oproepen van een klassieker zoals Peking Duck, maar dan in hamburgervorm. Hierbij combineerde de Ellis Gourmet Burger sommelier een Spaanse vino de le terra.

Als afsluiter mocht iedereen nog genieten van een cheesecake hamburger op basis van witte chocolade met een frambozenvulling, een creatie van BOON chocolatier Patrick Mertens, waar iedereen razend enthousiast over was. Comedian Joost van Hyfte, bekend van zijn tour ‘Gastroseksueel’, zorgde voor een komische noot tijdens het duel. Na afloop gingen beide chefs en de chocolatier naar huis met een Ellis Gourmet Burger platinum card, goed voor gratis burgers gedurende één jaar in al de restaurants van Ellis Gourmet Burger. Aan het restaurant in Maasmechelen Village hebben de heren, na deze ‘Burger Guerilla’ waarschijnlijk de leukste herinneringen.