Champagne De Roval: ontstaan van het wijnhuis

Aan de wieg van Maison De Roval staat de passie van Anthony Fournier samen met zijn vrienden: prestigieus vakmanschap. Als voortrekkers in de wereld van de haute horlogerie en de grands crus streefden zij ernaar een uitzonderlijke champagne te maken die de kunst van de oenologie en van de juwelen samenbrengt. Een unieke en vernieuwende champagne die evenwel trouw blijft aan de tradities van de Champagnestreek.

 

Vele jaren van geduldig onderzoek en bezoeken aan de hele Champagnestreek hebben de juiste mensen op de juiste plaats gebracht: Reynald Breton, aan het hoofd van het familiaal champagnedomein Breton fils in Congy. Een wijnbouwer die verliefd is op zijn werk, gedreven door een voortdurend streven naar volmaaktheid met een bewezen knowhow. Met andere woorden een gepassioneerd vakman die een perfect klankbord vormt voor de oprichters van Maison De Roval.

 

Jarenlang werk om een uitzonderlijke champagne te maken

 

Na jaren van rijpen in de kelderruimtes van Maison Champagne Breton fils zien de Cuvées Spéciales van Champagne De Roval eindelijk het levenslicht. De gouden fonkeling weerspiegelt de geheimen die de keldermeester koestert. Het perfecte evenwicht van de smaken is het resultaat van langlopend onderzoek waarbij de veelzijdige en generatielange expertise van de familie Breton van goudwaarde was.

 

Het familiedomein Breton fils

 

Het familiaal champagnedomein Breton fils ligt sinds 1952 tussen de Côte des Blancs en de Coteau des Sézannais in Congy en bestrijkt een oppervlakte van 17.000 m2. Dit familiebedrijf heeft door de generaties heen een uitstekende en standvastige reputatie opgebouwd die ook over de landsgrenzen heen bekendheid geniet. Champagne Breton fils wordt daarnaast ook in het professioneel milieu erkend als een uitstekende wijnbouwer en ontving dan ook reeds meerdere medailles op prestigieuze concours. De knowhow en de ijver van de familie Breton worden van generatie op generatie doorgegeven en ontwikkelen en verrijken zich verder. De inspiratie vloeit voort uit de passie voor de nobele tradities van de Champagnestreek.

 

Récoltant-manipulant, bewijs van kwaliteit: Om een dusdanig niveau van perfectie te bereiken, associeerde Maison De Roval zich aan een récoltant-manipulant, een vakman en wijnbouwer die waakt over het hele proces tussen basiselement (de druif) en eindproduct (de champagne). Zijn expertise is een kwaliteitsgarantie aangezien hij de terroir kent, hij zelf de wijnstokken en druiven heeft gekozen en hij de wijnoogst, de vinificatie en de assemblages volledig beheerst en nauwkeurig opvolgt. Hij waakt ook over de conforme rijping van de godendrank.

Om een uiterst verfijnde vervaardiging van de Champagnes De Roval te waarborgen, wordt er gekozen voor handarbeid. Zowel het onderhoud in de wijngaarden als de wijnoogst en de remuage gebeuren handmatig waardoor de knowhow met een gevoelige en menselijke toets in de praktijk wordt gebracht.