Château de Sales: uitzonderlijk familiedomein in Bordeaux

Op een tijdstip waarin institutionele en buitenlandse investeerder hun blikken richten op de regio Bordeaux, verstevigt het grootste familiedomein in Pomerol, Château de Sales, de familiale structuur die het sinds 5 eeuwen met zich draagt.

Het mooie verhaal van een wijnbouwer-dynastie: Château de Sales is het enige domein in de regio Bordeaux dat sinds het einde van de 15e eeuw in zijn geheel van generatie op generatie is doorgegeven. Na meer dan vijf eeuwen in dezelfde familie, willen de veertien neven, mede-eigenaars van Château de Sales, die de nieuwe generatie vertegenwoordigen, van dit kasteel een referentie maken op het gebied van kwaliteit, imago en familiebeheer, om het over te dragen aan de volgende generatie.

Het wijze voorrecht van een familie die door de eeuwen heen acteur is geweest in de immense evolutie van de wijngaarden van Bordeaux, getuige van onbetwistbare kracht en stabiliteit.

De neven benoemden Marine Treppoz, tot voorzitter van SAS Château de Sales, en Vincent Montigaud, tot General Manager. Deze laatste bracht 23 jaar door bij Baron Philippe de Rothschild, waaronder 16 jaar aan het hoofd van het Domaine de Baronarques. Ze worden vergezeld door Jean-Claude Berrouet, Consulting Oenologist, Gilles Rey, Wine Advisor en Jean Pierre Foubet, General Manager van Château Chasse-Spleen, die lid is van de Raad van Bestuur.

Samen delen ze dezelfde ambitie, binnen de prachtige appellatie Pomerol, Château de Sales op weg helpen naar uitmuntendheid!chateaudesalesf1000023

Château de Sales:

Landgoed van 90 hectare met 47,60 hectare wijngaarden en dit op terroirs van kleine kiezels en hete zandgronden rijk aan ijzeroxiden – Druiven: Merlot 73%, Cabernet Sauvignon 15%, Cabernet Franc 12% – Wijnbouw: traditioneel, ploegen, geen chemisch wieden, seksuele verwarring, bladverwijdering, handmatig oogsten

Vinificatie: selectieve sortering van de druiven met lichte crushing, fermentatie in thermogeregelde betonnen vaten – Rijping gedurende 12 maanden, met jaarlijks 15 tot 20% nieuwe vaten. Op het domein worden twee wijnen geproduceerd: de eerste wijn, Château de Sales, en de tweede wijn, Château Chantalouette.