Coravin world wide wine tour

Meer dan 55 locaties helpen consumenten om de wereld van wijn, glas voor glas te ontdekken en ervaren. Coravin werkt opnieuw samen met restaurants en bars over de hele wereld om exclusieve, zeldzame en gewilde wijnen per glas aan te bieden tijdens de editie van mei 2025 van de wereldwijde Coravin World Wine Tour.

Acht landen nemen volgende maand deel aan het initiatief, waarbij meer dan 50 hoog aangeschreven locaties samenkomen – van hippe wijnbars tot vooruitstrevende restaurants met Michelinsterren – in de VS, het VK, Australië, Nederland, Italië, Frankrijk, Denemarken en Duitsland. Sommeliers en wijninkopers halen bijzondere wijnen en jaargangen uit hun kelders, waarvan sommige nog nooit eerder per glas beschikbaar waren.

De Coravin World Wine Tour werd in 2024 voor het eerst gelanceerd en is geïnspireerd op de visie van oprichter en uitvinder Greg Lambrecht: het toegankelijk maken van bijzondere wijnen, zonder de verplichting een volledige fles te openen. Wat begon als een bescheiden initiatief met 15 locaties in vier landen, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal wijnavontuur. In deze derde editie zijn meer dan 55 gerenommeerde restaurants en wijnbars in acht landen aangesloten.

In Nederland openen ook horecazaken hun wijnkelders voor deze speciale editie van de Coravin World Wine Tour. Ze schenken uitzonderlijke wijnen zoals een Chassagne-Montrachet Premier Cru “Les Ruchottes” 2020 van Domaine Ramonet, een Bolgheri Sassicaia 2018 van Tenuta San Guido of de Y d’Yquem 2020 van Château d’Yquem.

Deze wijnen kan je per glas drinken bij:

SINCK, Amsterdam deze eigentijdse wijnbar in het hart van de Jordaan combineert een laagdrempelige sfeer met een indrukwekkende selectie wijnen. Tijdens de World Wine Tour presenteert SINCK een unieke line-up van Europese terroirwijnen, zorgvuldig geselecteerd door hun gepassioneerde team van sommeliers.

NOTK, Rotterdam in deze innovatieve wijnbar aan het Rotterdamse Deliplein draait alles om bijzondere wijnervaringen. Voor deze editie stelt NOTK een avontuurlijke wijnkaart samen met zeldzame flessen die normaal gesproken niet per glas beschikbaar zijn – perfect om te ontdekken, proeven en delen.

Zarzo, Eindhoven met een Michelinster op zak en een sterke focus op wijn-spijscombinaties is Zarzo een must-visit voor liefhebbers van verfijnde gastronomie. De World Wine Tour biedt gasten hier de kans om een aantal exclusieve Spaanse topwijnen per glas te proeven, gepresenteerd in combinatie met Zarzo’s elegante gerechten.

Tribeca, Heeze in de landelijke omgeving van Noord-Brabant biedt Tribeca een gastronomische ervaring op het hoogste niveau. Tijdens de Coravin World Wine Tour presenteert het restaurant enkele iconische wijnen uit Frankrijk en Italië per glas – een zeldzame kans om uitzonderlijke jaargangen te ontdekken.

Central Park Voorburg, Voorburg, gevestigd in een monumentale villa met uitzicht op het park, is Central Park dé plek voor wie op zoek is naar luxe, rust en verfijning. De wijnkaart is met zorg samengesteld, en voor de World Wine Tour worden een aantal exclusieve klassiekers én verrassende ontdekkingen per glas geschonken.

“Ik ben enorm blij dat horecalocaties over de hele wereld mijn missie delen om de wereld van wijn open te stellen,” zegt Greg. “Al meer dan tien jaar helpt Coravin bars en restaurants om inspirerende wijnkaarten per glas te creëren. De groei en het succes van de Coravin World Wine Tour zijn een bewijs van het enthousiasme van zowel de branche als de consument voor meer toegang tot interessante en exclusieve wijnen per glas.”

Katie Warren, Senior Director of Global Marketing bij Coravin, voegt daaraan toe: “De lange termijn trend onder consumenten van ‘minder drinken, maar beter’, betekent dat het per glas aanbieden van wijn een steeds belangrijker onderdeel wordt van wijnkaarten wereldwijd. We zijn verheugd dat dit programma ons in staat stelt om nauw samen te werken met horecapartners om pareltjes in hun wijnassortiment te ontsluiten, waardoor de gastervaring wordt verbeterd én de betrokkenheid en omzet voor de locaties stijgt. Het is ook inspirerend om te zien hoe elk land het initiatief op een andere manier omarmt – of het nu gaat om wijnproeverijen, themamenu’s of, zoals in Australië, het per glas aanbieden van elke wijn op de kaart!”

De World Wine Tour-menu’s zijn in mei toegankelijk voor alle gasten die de deelnemende restaurants en wijnbars bezoeken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *