Culinaire en culturele lentecruise met sterrenchefs

Op zoek naar een bijzondere reis in de maand mei? Rivages du Monde, de Belgische cruisespecialist organiseert op 6 mei vanuit Lissabon een fijnproeversreis langs de mooiste regio’s van de Atlantische Kust.

Gastronomisch

Aan boord zorgen drie sterrenchefs voor culinaire hoogstandjes. Die chefs zijn niet de eerste de beste. Als het schip van Lissabon naar Porto vaart, geeft de bekende Portugese chef Rui Paula (2 Michelinsterren) het diner van 7 mei zijn signatuur. Nadien nemen topchefs Benoit Dewitte (België, 1 ster) en Thijs Meliefste (Nederland, 1 ster) de gastronomische fakkel over. Bovendien zullen de drie chef-koks workshops en demonstraties geven.

De gastronomische creaties zijn geënt op de regio’s waar het schip langs vaart, van Portugal naar Galicië, van de Golf van Biskaje naar Bretagne en Normandië. Verse streekproducten, lokale smaken, maar ook nieuwe trends komen aan bod.

Route : Na een overnachting in Lissabon, zet het schip koers naar Porto (de oude stad aan de monding van de Douro) en La Coruña (mogelijkheid om Santiago de Compostella te bezoeken). In de Golf van Biskaje mag het hippe Bilbao met zijn Guggenheim Museum niet ontbreken. Bijzonder is de stop in de prachtige oude haven van La Rochelle, hoofdstad van de Charente-Maritime.

In Bretagne gaat het schip voor anker in Belle-Ile, het eiland met het Vauban fort en de Pointe des Poulains, bekend omwille van de vuurturen met de vele stormfoto’s. Nadien volgt als mooie afsluiter zeeroversstad Saint-Malo met zijn grijze omwallingen en grote getijden. Dit is natuurlijk ook de streek van de oesters, met een bezoek aan Cancale als een van de vele mogelijke excursies.

In Le Havre staat op de negende dag een autocar klaar om je naar huis te brengen. Gastspreker : Tijdens het varen geeft journalist Mia Doornaert lezingen.

Het schip, de World Explorer, is ideaal voor deze culinaire cruise, omwille van de kleinschaligheid (minder dan 180 passagiers), zijn verfijning en modern design (gebouwd in 2019), en door zijn geringe afmetingen geschikt voor de kleinere havens waar de grote cruiseschepen niet komen. Praktische informatie: Vanaf 3200€ /pers – Aanbieding: €500 pp korting op basis van een dubbele kajuit, €800 korting voor een single kajuit. Deze aanbieding is niet retroactief, niet cumuleerbaar met andere promotionele aanbiedingen, behalve deze vermeld in de zeebrochure RDM 2022. Aanbieding geldig t.e.m. 31/03/2022. www.rivagesdumonde.be

Boeken kan via info@rivagesdumonde.be – tel 02/899 84 00 of via de reisagent