RIU Hotels & Resorts en de Tikida-groep hebben de renovatie afgerond van het Riu Palace Tikida Agadir, hun 5-sterrenhotel direct aan het strand in Agadir, Marokko, dat in 2012 werd geopend. Met deze renovatie heeft het hotel, dat de bekende 24-uurs All Inclusive-service van RIU biedt, haar capaciteit vergroot tot 456 kamers en de verdeling van de ruimtes verbeterd. Zo zijn er nieuwe eetgelegenheden, beter verlichte gemeenschappelijke ruimtes en verbeteringen op het gebied van entertainment, allemaal om de gasten een nog completere ervaring te bieden.
De kamers zijn gerenoveerd met een meer eigentijds en functioneel ontwerp, met behoud van de elegante en verfijnde stijl van het hotel. Het interieurontwerp benadrukt de selectie van luxe materialen zoals marmer en exclusieve houtsoorten in combinatie met modernere elementen, waardoor een aantrekkelijke balans tussen moderniteit en traditie wordt bereikt. Bovendien beschikken alle kamers nu over een douche, behalve de suites, die ook zijn uitgerust met een bad.
De herinrichting van de foyer heeft geleid tot meer ruimtelijkheid en natuurlijk licht dankzij een grote lichtkoepel. De ruimte is nu georganiseerd in twee verschillende gebieden: een met de nieuwe patisseriebar Capuccino, met een selectie koffie en gebak, en de andere met een Lobby Bar, met directe toegang tot een terras dat ook volledig is gerenoveerd. In het bargedeelte is een 24-uurs Sports Bar toegevoegd, met grote schermen voor het uitzenden van sportevenementen. Met deze nieuwe uitbreidingen heeft het hotel nu in totaal zes bars. Op het gebied van entertainment heeft het hotel de loungebar omgetoverd tot een theaterzaal, met een groter podium, bediening aan tafel en een open structuur die leidt naar het buitenterras.
Daarnaast is de selectie van restaurants opnieuw ontworpen. Het hoofdbuffet, Le Santal, is opnieuw ingericht om een gezelligere sfeer te bieden, met de creatie van kleine ruimtes die het gevoel van een grote eetzaal verminderen en voor meer intimiteit zorgen. Het terras is ook uitgebreid en bevat nu een uitschuifbare bioklimatologische pergola, waarmee de lichtinval en ventilatie kan worden geregeld en het comfort van de gasten op elk moment van de dag kan worden gegarandeerd.
Het hotel, dat drie zwembaden heeft, beschikt in dit gedeelte over een Pepe’s Food, het themagrillconcept van RIU, dat overdag beschikbaar is, zodat gasten ook in het recreatiegedeelte van snacks kunnen genieten. Verder is de snackbar gerenoveerd met een groter terras, en ’s avonds wordt een deel van de ruimte omgetoverd tot Steak House, het concept dat gespecialiseerd is in gegrild vlees. Met deze ontwikkelingen heeft het hotel nu in totaal vijf restaurants, die meer variatie en keuze bieden voor de gasten.
RIU en de Tikida-groep hebben momenteel zes hotels in Marokko met in totaal 2271 kamers. Drie van de vestigingen bevinden zich in Agadir, het onlangs gerenoveerde Riu Palace Tikida Agadir, het Riu Tikida Dunas en het Riu Tikida Beach; twee in Marrakech, het Riu Tikida Palmeraie en het Riu Tikida Garden; en één in Taghazout, het Riu Palace Tikida Taghazout. www.riu.com