Woman of the year trofee
Nederlands enige vrouwelijke chef met een Michelin ster won in 2017 de award
Ter ere van Internationale Vrouwendag (8 maart) viert Relais & Châteaux, in samenwerking met Champagne Pommery, tien jaar erkenning van vrouwelijke leiders in de gastvrijheidssector met de Woman of the Year-trofee. Dit initiatief heeft tien opmerkelijke vrouwen geëerd die hebben bijgedragen aan het verhogen van de normen in de branche.
Deze vrouwelijke visionairs binnen Relais & Châteaux hebben de hospitality-sector getransformeerd. Hun inzet draagt bij aan een toekomst waarin gastvrijheid gedreven wordt door vooruitgang en inclusiviteit. Het thema van Internationale Vrouwendag 2025, “Voor ALLE vrouwen en meisjes: Rechten. Gelijkheid. Empowerment”, moedigt aan om de volgende generatie te inspireren met voorbeelden van succesvolle vrouwelijke leiders.
KAITLIN ROSS : 2025 WOMAN OF THE YEAR
GENERAL MANAGER RELAIS & CHÂTEAUX SONORA RESORT IN CANADA
Dit jaar mag Kaitlin Ross, General Manager, Relais & Châteaux Sonora Resort in Canada de trofee van 2025 Woman of the Year ontvangen. Kaitlin Ross heeft de conventionele reissector doorbroken met haar carrière in maritiem toerisme. Na haar afstuderen aan de University of British Columbia begon ze als havenmedewerker, werd visgids, klom op tot Marine Operations Manager en werd uiteindelijk General Manager. Ze leidt 11 managers en 110 medewerkers en is een rolmodel voor vrouwen in traditioneel mannelijke sectoren.
Kaitlin Ross: “De Relais & Châteaux Woman of the Year-trofee is een krachtige inspiratiebron. Het toont aan dat vrouwen de hospitality-sector kunnen vormgeven en herdefiniëren. Jonge vrouwen die de branche betreden, zien dat hun bijdrage ertoe doet en worden aangemoedigd om hun passies te volgen, de status quo uit te dagen en hun eigen pad te banen.”
MARGO REUTEN, 2017 WOMAN OF THE YEAR
CHEF, RELAIS & CHÂTEAUX RESTAURANT DA VINCI IN NEDERLAND
Margo Reuten is de enige vrouw die aan het roer staat van een met een Michelinster bekroond restaurant in Nederland. Het restaurant draagt de naam Da Vinci, een eerbetoon aan de ultieme renaissanceman, die zij bewondert om zijn veelzijdige interesses, talenten en innovaties – een levenslange nieuwsgierigheid die zij als essentieel beschouwt in de keuken.
Haar culinaire creaties worden bereid met ingrediënten uit de regio, waaronder vlees van de boerderij die haar vader oprichtte in Maasbracht. De gerechten worden gekenmerkt door Franse invloeden en zijn verfijnd met eetbare bloemen.
Voor Margo Reuten was het ontvangen van de ‘Woman of the Year’-trofee een eer: “Deze titel dwingt respect af en voelt als een erkenning van mijn vakmanschap. Het gaf me vleugels en inspireerde me om nog meer te creëren en mijn grenzen verder te verleggen. De kern van ons vak ligt in toewijding en discipline. Onze ambacht is prachtig; je doet elke dag nieuwe ervaringen op. Maar om op dit niveau te blijven presteren en te blijven innoveren, is discipline essentieel. Je moet het leven omarmen en mensen begrijpen – alleen dan kun je blijven groeien en creëren. Het doorgeven van die kennis en passie is een belangrijk onderdeel van mijn werk. De trofee is een eerbetoon aan wat je kunt bereiken met toewijding. Ik hoop dat het jonge vrouwen – én mannen – aanmoedigt om te dromen, te leren en te groeien.”
RELAIS & CHÂTEAUX WEESHUIS GOUDA VIERT VROUWENDAG MET MIMOSA-FEEST
In Italië symboliseren mimosa’s vriendschap en vrouwelijke kracht en geven vrouwen dit aan elkaar – een traditie die het Weeshuis in Gouda graag omarmt! Dit bijzondere luxe boutiek hotel, waar vrouwelijkheid al sinds 1542 een hoofdrol speelt, zet vrouwen van 6 t/m 9 maart in de schijnwerpers met speciale evenementen in Cocktail Bar COCO en Fine Dining Restaurant LIZZ.
Van een Woman Only Mimosa Lunch, een pop-up Mimosa Bloemenstalletje tot Mimosa cocktails die worden geserveerd in @COCO, vrouwen staan dit weekend in de schijnwerpers in Gouda. En nog een bijzondere vrouwelijk feitje over deze plek, als enige hotel in de Benelux heeft Weeshuis Gouda ook een speciale Powder Room, een dames kamer, waar enkel vrouwen ooit hebben geslapen en mogen slapen.
EEN BEWEGING MET BETEKENIS
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging bestaande uit meer dan 580 unieke hotels en restaurants die wereldwijd gevestigd zijn. Deze worden gerund door onafhankelijke hoteliers/restaurateurs, meestal als familiebedrijf, die hun passie voor authenticiteit, gastronomie en gastvrijheid graag delen met hun gasten.
Relais & Châteaux-leden voelen zich verantwoordelijk om de rijkdom en diversiteit van de wereldwijde keuken en gastvrijheid in stand te houden en uit te dragen. Ze zetten zich dagelijks in om het lokale erfgoed en de omgeving te beschermen, zoals werd bekrachtigd door middel van een manifest, gepresenteerd aan Unesco in November 2014. www.relaischateaux.com
De volgende hotels en restaurants maken onderdeel uit van Relais & Châteaux in de Benelux: In Nederland : Château St. Gerlach, Château Neercanne, Weeshuis Gouda, Het Roode Koper, Central Park Voorburg, Bij Jef op Texel en restaurant Da Vinci. In België: Hotel Heritage, Kasteel van Ordingen, Le Chalet de la Foret en restaurant Zilte. In Luxemburg: Place d’Armes.