Delitraiteur geeft lokale toets aan traditionele “kaas & wijn”

Met de lancering van Brusselse Gudule-wijnen, kazen van de Ukkelse kaasmeester Julien Hazard en een nieuw gamma broden dat ter plaatse in de verkooppunten worden gebakken, zet Delitraiteur zijn motto van “korte keten voor langdurig plezier” extra kracht bij!

Eenvoud en gezelligheid. Meer dan ooit, zijn consumenten tegenwoordig op zoek naar deze basiswaarden binnen voeding. Delitraiteur heeft dit helemaal begrepen: je kunt zowel thuis als ter plaatse genieten van heerlijke bereide maaltijden in alle gezelligheid met vrienden en familie. Daarenboven hecht Delitraiteur ook belang aan een actueel onderwerp vandaag de dag, namelijk een verantwoord beleid waarbij men voorrang geeft aan lokale producten. Dankzij de samenwerking met Belgische vakmensen en lokale producenten van kwaliteitsproducten probeert Delitraiteur bijvoorbeeld zoveel mogelijk de korte keten te begunstigen. Gezond verstand geldt ook tijdens de feestdagen!

(Urban) Cheese & wine om de feestperiode in te luiden

In de meeste van de 35 winkels van Delitraiteur worden de komende weken tal van nieuwigheden aangeboden, maar drie ervan springen hierbij in het oog. Ze zijn alvast ideaal om de eindejaarsfeesten een gezellige, maar vooral ook lokale toets te geven:

Gudule-wijnen : Urban & organic wines from Brussels

Het fenomeen “Urban wineries” vond zijn oorsprong in de jaren ‘60 in de Verenigde Staten, maar sinds kort wordt het concept ook in Europa succesvol. Ook Brussel mocht recentelijk haar eigen wijnmaker zonder grond verwelkomen: Gudule Winery Brussels, dat een duidelijk eerbetoon is aan Sint-Goedele, de beschermheilige van Brussel.

De druiventrossen worden aangekocht bij bevriende wijnmakers, allemaal bioproducenten. De wijn zelf – wit, rosé en rood – wordt echter in Brussel gemaakt. Zoals de naam al doet doorschijnen, passen de verschillende cuvées perfect in het Delitraiteur plaatje. Delitraiteur, partner van het eerste uur van de Gudule-wijnen, biedt de volgende wijnen aan: Afterwork en terrasse (wit) – Après-midi au parc (rosé) – Retour du marché (rood)

Deze cuvées refereren duidelijk naar momenten waarop een bezoek aan een Delitraiteur (in elk seizoen) ideaal is. Zoals wanneer de tijd voorbijgevlogen is en men nog snel op zoek is naar kwaliteitsboodschappen, of simpelweg omdat men zin heeft om zichzelf te verwennen of te genieten van een geïmproviseerde picknick of drink. Gudule kiest bewust voor lokale distributie met een lage ecologische impact, en voor een maximale herwaardering van afval en bijproducten. Voor Delitraiteur, dat met zijn « Go to Green » project eveneens voor duurzaamheid kiest, is de introductie van deze Brusselse wijnen in het assortiment een logische keuze.

Julien Hazard : grootse kazen voor het brede publiek

Hij is één van de opkomende talenten binnen de gastronomie. De jonge kaasmeester Julien Hazard, die nochtans niet voorbestemd leek voor een carrière in dit vak, heeft zich een paar jaar geleden gevestigd in Ukkel, waar hij nu niet minder dan 150 verschillende kaasreferenties aanbiedt. Zijn kazen worden voornamelijk door Europese producenten gemaakt, waarna Julien ze verder laat rijpen in zijn Ukkelse kelder om er daarna zijn eigen verfijnde touch aan te geven.

Sinds kort, biedt Julien zijn producten niet alleen meer aan bij gastronomische restaurants, maar kan hij ook – dankzij zijn samenwerking met Delitraiteur – het brede publiek kennis laten maken met een nieuw gamma van grootse kazen.

Een tiental gerijpte kazen met Julien Hazard-signatuur zijn voortaan beschikbaar bij Delitraiteur. Hiermee kunnen heerlijke kaasschotels samengesteld worden: Camembert van Normandië, boerenkaas Fourme d’Ambert met rauwe koemelk uit Auvergne, Comté du Jura, Manchego espagnol met rauwe koemelk, Roquefort, Brie de Meaux, verse boerengeitenkaas, Coulommiers. Er is voor elk wat wils! Waarom niet het jaar afronden met een prachtig kaasassortiment met een lokale signatuur?

Geen kaas en wijn zonder lekker brood

Voor een perfecte cheese & wine associatie, een winterse picknick rond een vuurkorf of een gezellig kaas- en wijnmoment voor het haardvuur, blijft brood onmisbaar. Met zijn nieuw gamma “huisgebakken” broden, speelt Delitraiteur daar perfect op in. Om optimale versheid te kunnen verzekeren, worden de broden, met krokante korst en zachte kruim, verschillende keren per dag gebakken in de winkels.

Naast de grote klassiekers, die voor de gelegenheid een lichtjes aangepast recept krijgen, biedt Delitraiteur voortaan ook verschillende speciale en karaktervolle broden aan. Een aantal voorbeelden: De healthy: dit brood is rijk aan vezels en mineralen, bevat omega 3 en twee keer minder zout dan de meeste andere broden.      Puur speltbrood: spelt is een belangrijke bron van vezels, vitamines en mineralen rijk aan mangaan, magnesium en aminozuren. Dit brood is bijzonder gezond en voedzaam. Op steen gebakken brood: gebakken zoals vroeger voor een dikkere en krokantere korst.       Het “Noors“ brood: het kruim van dit brood is donker en zacht, door de gemoute bloem van gerst en tarwe. Zuurdesembrood: dit brood heeft een lichtjes zure en krachtige smaak. Het blijft ook langer goed dan de andere broden.

Delitraiteur kiest zo veel als mogelijk voor de korte keten en bevoorraadt zich dus vooral bij lokale landbouwers. De keten geeft ook liefst de voorkeur aan producten met een natuurlijke smaak en zonder additieven noch bewaarmiddelen.

Voor Alexandre Terlinden, CEO van Delitraiteur, maken het lokale aspect en de korte keten integraal deel uit van de filosofie van Delitraiteur, dat in alles het plezier en het comfort van de consument vooropstelt. « We gaan steeds op zoek naar producten en nieuwigheden die deze waarden belichamen en die op hun beurt deel uitmaken van onze toekomststrategie. Het « Go to Green » – project is daar het beste voorbeeld van.

Delitraiteur, dat werd opgericht in 1990, maakt deel uit van de groep Louis Delhaize, en is vandaag de Belgische specialist in kant-en-klaarmaaltijden met 40 verkooppunten verspreid over heel België en Groot-Hertogdom Luxemburg. Delitraiteur profileert zich als specialist in maaltijdoplossingen en biedt een groot gamma bereide, lekkere en kwaliteitsvolle gerechten aan. Voor Delitraiteur staat het plezier om boodschappen in een rustige en aantrekkelijke sfeer te kunnen doen, voorop. Alle Delitraiteurs zijn alle dagen van het jaar open van 7u30 tot 22u. In 2018 lanceerde Delitraiteur Eat & Go, een innoverend concept en de allereerste Belgische « Food Court», dat maaltijdoplossingen aanbiedt voor pendelaars voor ontbijt, tussendoortjes, dranken of maaltijden die makkelijk ter plaatse, onderweg, op het werk of op school kunnen worden geconsumeerd. Eind oktober 2019 behaalde Delitraiteur dankzij zijn Eat & Go – concept de derde plaats op de uitreiking van de prestigieuze Mercuriusprijs. Delitraiteur liet eind 2018 een globale jaarlijkse omzet van 73,4 miljoen euro optekenen.