eat! Brussels, drink! Bordeaux festival

Van 6 tot 9 september brengt het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX de culinaire fijnproevers weer samen. Van kaas-en dessertdegustaties tot ontmoetingen met Brusselse meesterchefs en workshops van de Ecole du vin de Bordeaux, de chefs en de wijnbouwers stellen alles in het werk om de bezoekers te verwennen.

Ook voor de 7 editie van het eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX festival tekent een selectie van de beste Brusselse chefs present in het groene kader van het Warandepark. Wijnliefhebbers zullen genieten van alle rijkdommen van de Bordeauxwijnen dankzij de verschillende workshops van de Ecole du vin de Bordeaux. Een geschikte pauze voor fijnproevers en lekkerbekken.

Spraakmakende Brusselse chefs:

Een 20-tal chefs, nieuwe spraakmakende Brusselse chefs zijn van de partij op het feest en verrijken het aanbod van het festival. Voor 9 euro bieden zij bezoekers een typisch gerecht waarop ze hun culinaire stempel hebben gedrukt. Zijn aanwezig: Ugo Federico & Francesco Cury–Racines; Joël Geismar-Garage à Manger; Alex Joseph –Rouge Tomate; Denis Delcampe – Le Tournant; Giuseppe Zizza – Il Passa tempo; Laure Genonceaux – Brinz’l; Minoru Seino– Seino; Luigi Ciciriello – La Truffe Noire; Issa Abdu l- Restaurant Vincent; François-Xavier Lambory – Stirwen; Yannick Van Aeken – Oficina; Maria Concetta Miranda & Alessandro Miranda – Miranda; Alessio Sanchez – Sanzaru; Toshiro Fujii –SAN Restaurant; Yoth Ondara – Crab Club; Julie De Block & Glen Ramaekers – Humphrey; Hadrien Franchoo – Amen

Nieuw: kaasbar en desserttoog

Het menu van het festival wordt vervolledigd door verschillende Brusselse meesterbanketbakkers en bekende kaasmakers. Ze bieden elke dag om de beurt heerlijke desserten en degustatieborden met hun beste, ambachtelijke producten voor 9 euro.

De meesterbanketbakkers: Nikolas Koulepis – Pâtisserie Nicolas Koulepis; Anaïs Gaudemer – Cokoa; Loic Henon & Joaquim Braz de Oliveira – Forcado en Yasushi Sasaki – Pâtisserie Sasaki. De kaasmakers: Julien Hazard – Julien Hazard Kaasrijper; Véronique Socié –La Fruitière; Hélène Milan – Le Comptoir du Samson en Octave Laloux – Saint Octave.

De perfecte combinatie : Vins de Bordeaux, essentiële partners van het festival, gaat opnieuw mee op dit gastronomische avontuur. Voor de gelegenheid komen bijna 50 wijnbouwers en -handelaars uit Bordeaux naar Brussel om hun passie te delen en de geheimen en nieuwe trends van hun wijn te onthullen.

Alle wijn – en gastronomieliefhebbers worden verwacht in het paviljoen van de Ecole du vin de Bordeaux waar een ludiek en pedagogisch overzicht wordt gegeven van de verschillende wijnen (rood, droog wit, zoet wit, rosé en schuimwijnen uit Bordeaux), de wijnstreken, druivensoorten, mengelingen, enz. Een mooie initiatief in de kunst van de wijndegustatie. Dit jaar stelt de Ecole du Vin de Bordeaux vier nieuwe ludieke en pedagogische workshops voor: · Les Parfums du Vin: Deze reis brengt u naar een boeiende wereld van geuren en licht een tip van de sluier over een belangrijke stap van de degustatie. · De kunst van de assemblage: Assemblage is het handelsmerk van de Bordeauxwijnen. Na een kennismaking met de kenmerken van de rode en witte Bordeauxdruivensoorten zullen de deelnemers hun eigen wijn samenstellen. · Cheese and Tchin: Een workshop om alles te leren over de basis van overeenkomsten tussen bordeauxwijnen en Belgische kazen. · Bordeaux Black jack: Rosé of wit? Linkeroever of rechteroever? 2012 of 2016? De festivalgangers worden uitgenodigd om mee te spelen en te wedden op Bordeaux! Blind proeven en heel wat bijleren.

De “Masterclass” van Bordeaux

Dit jaar worden de Crus Classés de Graves, witte en rode wijn, de grote wijnen uit de Médoc, de Grands Crus Classés van Saint-Émilion en de Grands Vins Liquoreux voorgesteld tijdens de “Masterclass” van Bordeaux. De bezoeker laat zich rondleiden door deze symbolische streken van de Bordeauxwijngaard.

TCHIN VITTEL: Bistronomie kookworkshops met chef Bruno Antoine. Bezoekers kunnen in een ontspannen sfeer hun eigen bistronomiebox TCHIN VITTEL samenstellen tijdens een kookworkshop die zowel boeiend als vermakelijk is. Hij wordt gegeven door Bruno Antoine, een van de meest creatieve chefs van de Brusselse bistronomie.

Een onderdompeling in de geschiedenis, de smaak en de beleving van het blonde bier OMER. Traditional Blond: Tijdens een interactieve en leerrijke workshop begeleidt een gediplomeerd zytholoog de bezoekers door de brouwtraditie van de 5 generaties van de familie van Omer Vander Ghinste. Daarna krijgen ze de kans om te leren hoe je een OMER perfect uitschenkt.

Bishop’s Gin verwelkomt de bezoekers op zijn stand gewijd aan de wereld van de gin. Tijdens de vier dagen van het festival krijgen de bezoekers de gelegenheid om te leren, te proeven en te experimenteren via een reeks workshops onder leiding van Belgische mixologen, uitvinders van sterke dranken en liefhebbers van gins.

Cashless

Om de bezoekers volop van het festival te laten genieten, is eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX overgeschakeld naar een cashless betaalsysteem. Bezoekers kunnen de magneetkaart aankopen bij een van de ticketbalies en tijdens het hele festival naar believen opladen en gebruiken. Deze magneetkaart kan worden gebruikt voor de CreditsPass om de schotels van de chefs te degusteren en/of voor de WinePass.

Data en openingsuren: Van donderdag 6 september tot zondag 9 september 2018. Alle dagen van 12 u tot 23 u en tot 21.30u op zondag.

Meer informatie over eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX op www.eat.brussels