Een nieuwe president voor de appellatie Pessac-Léognan

Samen met haar 30-jarig bestaan, kreeg de appellatie Pessac-Leognan in de persoon van Philibert Perrin, ook een nieuwe president.

Philibert Perrin werd in 1970 in Bordeaux geboren en komt uit een familie wijnmakers die sinds 1956 in Château Carbonnieux is gevestigd. Hij vervoegde het familiebedrijf in 1993. Vandaag is hij mede-eigenaar van Château Carbonnieux en eigenaar van Château Lafont  Menaut in Pessac-Léognan. Hij was tot dusver en dit sinds juni 2009, secretaris-generaal van het Syndicat Viticole de Pessac-Léognan.

Als nieuwe president volgt hij Laurent COGOMBLES op die 12 jaar deze taak op zich nam. Onder zijn voorzitterschap werden in de appellatie diverse renovatie en tal van investeringen doorgevoerd.

De nieuwe president wil verder werken aan de uitstraling van de appellatie zowel in Frankrijk als in Europa. Ook wil hij de toewijding en passie van de wijnboeren uit de regio verder opwaarderen en zowel bij de private als professionele wijnliefhebbers, het nodige respect voor de appellatie afdwingen.

De appellatie Pessac-Léognan werd in september 1987 opgericht en groepeert een 10-tal gemeenten in de regio Bordeaux en is goed voor 1750 ha en maar liefst 72 kastelen, die alle van een uitzonderlijke terroir kunnen genieten. 14 van hen waaronder Château Haut-Brion zijn eveneens geklasseerd als Cru Classé de Graves. De regio Pessac-Leognan geniet vooral bekendheid voor zijn droge witte wijnen en zijn uitzonderlijke rode wijnen.