Eerste Radisson Collection hotel in Baltische staten in Tallinn

Radisson Hotel Group kondigt het debuut aan van zijn luxueuze lifestyle, Radisson Collection merk in de Baltische staten met de opening van Radisson Collection Hotel, Tallinn in Estland, na een uitgebreide renovatie van 25 miljoen euro.

Gelegen aan de Rävala boulevard in de charmante hoofdstad van Estland, is Radisson Collection Hotel, Tallinn het nieuwste Radisson Collection hotel dat geopend wordt in de Baltische staten en in de charmante hoofdstad van Estland. Het hotel ligt op een toplocatie, in de middeleeuwse met kinderkopjes geplaveide Oude Stad, waar cafés en winkels te vinden zijn, evenals de Kiek in de Kök, een 15e-eeuwse toren. Het centrale plein van Tallinn ligt op loopafstand en is een van de vele bezienswaardigheden in deze stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en vol karakter, geschiedenis, paleizen, kerken en andere historische schatten zit.

Radisson Collection Hotel, Tallinn beschikt over 287 kamers en suites, waaronder Familiekamers, Suites en Junior Suites met toegang tot fitness- en saunafaciliteiten, en Premium Suites met uitzicht op de oude stad. Het hotel heeft ook een prachtige panoramische Presidentiële Suite. De ontspanningsruimte op de vierde verdieping omvat een spa met zwembad, Japans bad en drie sauna’s – een Finse sauna, een stoomsauna en een sanarium – naast een ruime fitnessruimte. Alle kamers kijken uit op de bruisende culturele stad. De interieurs, ontworpen door de plaatselijke architect Argo Vaikla, zijn voorzien van donkere Estse houten panelen van hoge kwaliteit, die een gevoel van verblijf in een Ests bos creëren, gecombineerd met milieuvriendelijke designelementen. De vloeren in de gangen zijn bv. bedekt met een reliëftapijt gemaakt van gerecyclede visnetten. Foto’s van Kristoffer Vaikla van het pittoreske Estse bos, genomen van bovenaf, hangen aan de muren van de kamers en nodigen gasten uit om het omliggende lokale platteland te verkennen.

Radisson Collection Hotel, Tallinn beschikt over twee restaurants, een restaurant en bar op het dak, ISSEI op de 24e verdieping, en MEKK op de eerste verdieping. ISSEI serveert Japans-Peruaanse gerechten en is het eerste restaurant dat Nikkei concept cuisine aanbiedt in de Baltische staten. In het Estse restaurant van het hotel, MEKK, creëert zijn Executive Chef Rene Uusmees moderne, op Estland geïnspireerde gerechten en delicatessen.

Het 1.000 m² grote conferentiecentrum van het hotel op de 2de verdieping is volledig gerenoveerd en biedt acht prachtige vergaderruimten, waarvan de grootste plaats biedt aan maximaal 300 personen. Alle acht zalen zijn genoemd naar steden waar Radisson Collection hotels zijn gevestigd.

Met de gezondheid en veiligheid van gasten en teamleden als topprioriteit, implementeert Radisson Collection Hotel, Tallinn het Radisson Hotels Safety Protocol programma.